Informații pentru mame responsabile! Alimentele care afectează dezvoltarea copilului

Dezvoltarea copilului este un proces extrem de important, de aceea, mamele trebuie să aibă grijă la alimentele pe care le dau copiilor în această perioadă. Unele alimente afectează dezvoltarea, ajungând chiar să o oprească.

Cel mai dăunător aliment este, pentru cei mici, sarea sau clorura de sodiu (NaCl). Deși aceasta este importantă, deoarece ajută la menținerea echilibrului fluidelor din organism și la transmiterea impulsurilor nervoase, se poate dovedi extrem de dăunătoare în unele cazuri.

Studiile demonstrează că 79% dintre copiii între unu și trei ani consumă sodiu în cantități mai mari decât cele recomandate și unul din 6 copii din SUA suferă de hipertensiune arterială.

Principala cauză pentru cifrele atât de mari este că părintii nu acordă atenție alimentelor bogate în mod natural în sare și produselor din comerț care conțin cantități crescute de sodiu.

Nutriționiștii recomandă să scoateți din alimentația copilui vostru, alimente precum: cereale instant, supe, carne procesată, mezeluri afumate, snacks-urile și produse de tip fast-food.

Sarea în exces reține apa în organism, ceea ce determină acumularea toxinelor și incapacitatea rinichilor de a filtra sângele, creșterea volumului de lichid în vasele sangvine și, deci, a tensiunii arteriale.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *