Ultimele Știri

Inflația a avut rata de -2,7% în februarie

mugur isarescu

Institutul Național de Statistică a anunțat că prețurile  au scăzut luna trecută cu un procent nesemnificativ, de 0,24%. În aceste condiții, rata inflației a fost de -2,7%.

Faţă de ianuarie, preţurile alimentelor au urcat cu 0,3%, cele ale mărfurilor nealimentare s-au redus cu 0,2%, iar tarifele serviciilor au scăzut cu 1,1%. Creşterea medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni, vorbim aici de perioada martie 2015 – februarie 2016 faţă de precedentele 12 luni, adică perioada martie 2014-februarie 2014, este de -1,1%.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a făcut niște previziuni lunatrecută legate de economia țării și tot atunci a vorbit și despre inflație.

Nu negăm incertitudinile. Credem că anul 2016 se anunță un an tumultuos. Pe plan intern, incertitudinile, așa cum le vedem în prezent, tind să împingă balanța riscurilor în sus, traiectoria inflației în sus.

Mugur Isărescu – guvernator BNR

Banca Națională a României a modificat la 1,4% rata inflației pentru finalul acestui an, în creștere cu 0,3 puncte procentuale față de prognoza anterioară, de 1,1%, a anunțat Isărescu pe 9 februarie. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*