Ultimele Știri

INCOMPETENȚII: Bacșișul nu va mai fi impozitat

Eugen_Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, face o notă discordantă și recunoaște că a greșit prin adoptarea deciziei de impozitare a bacșișului. De fapt dl. ministru dă dovadă de incompență, pentru că acum o săptămână promova această măsură care ar provoca evaziune fiscală.

Teodorovici a anunțat la o săptămână de la adoptarea măsurii că impozitarea bacșișului a fost scoasă din Ordonanța de Urgență.

Anunțul lui Eugen Teodorovici vine după ce avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a sesizat la Curtea Constituțională ordonanța 8/2015 privind bacșișul.

„Solicitarile au fost de amânare a taxării bacșișului sau de anulare a lui. Am decis de comun acord eliminarea taxării. Vom introduce probabil de la 1 ianuarie anul viitor un impozit forfetar”, a spus Eugen Teodorovici.

„Parerea mea personală este că trebuie găsită o altă soluție, o altă paradigmă, pe baza unei declarații. Dacă menținem, totuși, ideea, (să se facă-n.r.) pe baza unei declarații pe propria răspundere, la sfârșitul lunii, în cel mai rău caz. Dar nu acolo era evaziunea”, afirma, joi, ministrul Economiei Mihai Tudose.

Astfel, autoritățile române dau dovadă de incomptență prin impunerea unor măsuri aberante îndreptate împotriva micului întreprinzător, în timp ce marii evazioniști huzuresc pe plaiurile mioritice. 

Poate descoperă și domnii de la Finanțe că marile corporații din domeniul retail sunt cele care se ocupă cu evaziunea fiscală și se sustrag de la plata taxelor prin transferuri ilegale către companiile offshore. 

antifrauda ANAFCitește și: ANAF, hoția, hoții și distrugerea micului comerciant român

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*