Ultimele Știri

Incompetența provoacă tragedii, 5 zile de căutări fără niciun rezultat

Ministerul Administrației și Internelor a mobilizat forțe impresionante în căutarea planoristului Mircea Crăciun, dispărut joi(6august). 

Mii de trupe și tehnică mobilă au efectuat căutări masive în nouă județe, însă fără niciun rezultat, planorul dat dispărut nu e de găsit. 

Astăzi, peste 1.000 angajați ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, jandarmi, polițiști, militari, salvamontişti şi voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenție continuă căutările.

”Vor fi efectuate căutări terestre pe trasee din județele Prahova, Argeș, Brașov, Vrancea, Buzău, Bacău, Covasna și Harghita, stabilite în cadrul ședinței de analiză care a avut loc seara trecută la nivelul punctului de comandă mobil din judeţul Braşov.” – notează MAI într-un comunicat de presă.

Acest eveniment arată din nouă slăbiciunile MAI, respectiv ale Inspectoratului General de Situații de Urgență. Slaba coordonare în cazul intervențiilor și nedotarea aeronavelor ușoare cu sisteme transponder duce la apariția unor astfel de evenimente. 

Ne amintim foarte bine cazul pilotului Adrian Iovan și al tinerei Aura Ion care și-au pierdut viața într-un accident aviatic. Incompetența autorităților române a provocat moartea unor oameni, iar până în ziua de azi, la mai bine de la un an de la tragedie nu am văzut pe nimeni condamnat la închisoare. Numirea unor persoane incompetente în funcții de miniștri, poate provoca dezastre. 

tragedia-aviatica-din-apuseni-ponta-a-trimis-corpul-de-control-sa-verifice-activitatea-romatsa-18472101

Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor posta pe facebook în loc să formeze o celulă de criză, iar fostul ministru de Interne anunța găsirea locului accidentului în mod eronat, aceștia sunt oamenii noștri. Incompetența provoacă tragedii.

ATENTIE - IMAGINE LA REZOLUTIE MICA Epava elicopterului SMURD, care s-a prabusit in Lacul Siutghiol, este scoasa la suprafata, in Constanta, marti, 16 decembrie 2014. La bordul elicopterului SMURD prăbusit în lacul Siutghiol se aflau medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, si copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel. Elicopterul SMURD transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judetean din Constanta şi se întorcea de la Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”, unde alimentase cu combustibil. Toate cele patru persoane si-au pierdut viata în urma prăbusirii elicopterului, iar operatiunile de căutare si salvare au durat peste 12 ore. ADRIAN BOIOGLU / MEDIAFAX FOTO

Raed Arafat se pare că nu a învățat nimic de la accidentul aviatic din Munții Apuseni și prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol. Și de această dată dă din umeri și se scuză, de parcă el nu ar avea nici o răspundere. Atunci am avut noroc cu localnicii care au sărit în ajutorul victimelor, acum oficialii stau și se iută la stele poate află unde a picat planorul. În cazul unei tragedii nu te aștepta să te salveze cineva, ”sună un localnic”.

Atunci când ministerul de Interne va fi organizat militar așa cum îi place ministrului Oprea să o spună, nu vom mai avea astfel de evenimente.

Pănă atunci mai așteptăm să treacă zile, săptămâni, până găsim un planor. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*