Ultimele Știri

Încolţit de DNA, Sebastian Ghiţă renunţă la CSU Asesoft Ploieşti

Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiţă a anunţat, ieri, Consiliul Local Ploieşti că renunţă să mai finanţeze echipa locală de baschet, după 16 ani în care a investit în acest sport aproape un milion de euro pentru fiecare sezon competiţional.

Sportul românesc va resimţi cel mai bine efectele arestărilor sau condamnărilor oamenilor de afaceri, pentru că dintodeauna cluburile sportive au fost înhămate cu diverşi corupţi. De la Marian Iancu, Jean Pădureanu, George Copos, Cristi Borcea sau Gigi Becali, s-a ajuns şi în ligile de volei sau baschet, unde Sorin Strutinsky sau Sebastian Ghiţă investeau în echipele locale. 

Astfel, campioana en-titre a României va rămâne fără principalul finanţator, iar acest lucru va influenţa în mod direct şi rezultatele echipei de baschet.

„Am anunţat Consiliul Local şi clubul CSU Ploieşti că mă retrag din sport”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Această decizie a deputatului PSD, vine după ce DNA a făcut percheziţii, luni, la firma 2K Telecom deținută împreună cu fratele său Alexandru Ghiță şi apoi au fost acuzaţi de deturnare de fonduri europene în valoare de 33,6 de milioane de euro, iar asupra ambilor fiind declanşată procudura de urmărire penală.

CSU Asesoft Ploieşti a promovat în prima divizie a baschetului masculin în anul 2002, după doar patru ani de la înfiinţare, iar doi ani mai tîrziu, în 2004, după campanii de achiziţii importante, a şi câştigat titlul de campioană, pe care nu l-a mai cedat de atunci decât o singură dată, în sezonul 2010-2011, cînd a pierdut trofeul în favoarea celor de la „U” Mobitelco Cluj.

În total, CSU Asesoft Ploieşti este deţinătoarea a nouă titluri de campioană naţională, a şase Cupe ale României (2003-2009), iar în 2005 a câştigat şi primul trofeu internaţional FIBA Europe Cup, fiind singura echipă din România care a reuşit o astfel de performanţă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*