Ultimele Știri

Incidentul de la manifestația pro-Antena 3 intră în atenția celor de la PNL

PNL le-a cerut lui Victor Ponta și lui Gabriel Oprea o declarație publică prin care să se ofere explicații în legătura cu incidentele ce au avut loc la manifestația pro-Antena 3, când mai mulți jurnaliști au fost agresați de unul dintre manifestanți. De asemenea, acestora li se cere să dovedească măsurile care au fost luate atunci când ”plimbarea” anunțată de Mircea Badea în direct, la Observator, s-a transformat într-un protest neautorizat.

În urma manifestației ce a avut loc ieri seara, în jurul Palatului Cotroceni, au luat amploare diverse conflicte. Unul dintre manifestanți, a devenit violent cu jurnaliștii de la Realitatea TV și B1 TV. La momentul respectiv, acest incident a fost ignorat de jandarmeria prezentă la faţa locului. Liberalii cer explicații pentru faptul că jandarmeria nu a intervenit atunci când agresivitatea de care au dat dovadă manifestanții a luat amploare. Aceștia susțin că întrucât incidentul a avut loc în proximitatea Palatului Cotoceni, jandarmeria era prezentă și ar fi trebuit să intervină.

De asemenea, PNL a declarat că libertatea presei a fost pusă în pericol și că va încerca să o apere cu orice preț, însă nu aprobă actele de violență care au avut loc în cadrul manifestației și cer Jandarmeriei Române să îl identifice pe manifestantul violent și să îl sancționeze regulamentar pentru ieșirile sale. Partidul a mai adăugat că fiecare reprezentant al presei are dreptul să își exercite meseria fără ca acesta drepturi să îi fie îngrădite în vreun fel.

Membrii Jandarmeriei Române sunt datori, conform PNL să ofere scuze celor două televiziuni pentru agresivitatea la care au fost supuse.

Numărul manifestanților ce s-au alăturat ieri seară lui Mircea Badea, în ”plimbarea” sa în jurul Palatului Cotroceni, s-a ridicat până la 2.000 de oameni.

cotroceni

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*