Ultimele Știri

Incidente grave în Suedia: Refugiații sunt atacați

Incidentele anti-refugiați din Occident continuă să se înmulțească. Un adăpost pentru refugiaţi situat la Munkedal, în vestul Suediei, a fost incendiat marţi la primele ore, acesta fiind al patrulea astfel de incident înregistrat în ultimele şapte zile în ţara scandinavă.

Polițiștii au fosta lertați în jurul orei 4.00, însă după trei ore de intervenție a pompierilor, focul nu a reușit să fie ținut sub control.

În centrul de refugiaţi de la Munkedal pot fi găzduite temporar cel mult 20 de persoane, însă Anki Larsson, reprezentantă a poliţiei locale, a declarat pentru agenţia de presă suedeză TT că ”nimeni nu a fost rănit” în ceea ce pare a fi o încercare intenționată de atac asupra refugiaților.

Atacuri au avut loc și sămbătă noaptea, atunci când  clădirea unei foste şcoli din localitatea suedeză Onsala (30 de kilometri sud de Goteborg) ce urma să fie amenajată ca centru de primire a refugiaţilor, a fost cuprinsă de flăcări. Imobilul urma să găzduiască solicitanţi de azil aflaţi în zona populată Kungsbacka, din sud-vestul Suediei.

Potrivit Migrationsverket, de la începutul anului au solicitat azil în Suedia 95.430 de persoane. Astfel, s-a depăşit recordul din 1992, când au solicitat azil în ţara scandinavă 84.016 de persoane, majoritatea provenind din Balcanii Occidentali. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*