Ultimele Știri

Incident nuclear în Belgia

Unul dintre cele şapte reactoare din Belgia a fost oprit, în noaptea de joi spre vineri, din cauza unei scurgeri de apă într-unul dintre generatoare. Întreruperea a avut loc la mai puţin de o saptamână de la reluarea activităţii reactorului, după mai multe luni în care fusese oprit pentru renovări.

incident nuclear belgia

Reparaţiile ar urma să dureze câteva zile, fără a fi înaintată o dată precisă pentru repornirea activităţii. Acestea stârnesc controverse, din cauza faptului că sunt vechi, construite în anii ’70 şi, în ciuda acestui fapt, parlamentul federal le-a prelungit durata de funcţionare până în 2025, spre nemulţumirea ecologiştilor germani, care consideră acest lucru iresponsabil.

Reactorul Doel 3 tocmai ieşise dintr-o lungă perioadă de revizii şi renovări de un an şi jumătate, impusă de starea fizică a acestuia, care prezenta microfisuri la cuva de oţel.

La mai puţin de o săptămână de la primirea autorizaţiei de funcţionare de la Autoritatea federală de control nuclear s-a înregistrat această scurgere, despre care operatorul centralei informează că a avut loc într-un generator  din partea non nucleară a ansamblului.

Aceasta este a doua oprire inopinată a unui reactor belgian, după ce pe data de 19 decembrie reactorul numarul 1 al centralei de la Tihange a fost oprit din motive similare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*