Ultimele Știri

Începutul de an şcolar şi discursurile politicienilor

Azi începe şcoala! O, ce bucurie! Veţi avea, dragi elevi mai mici sau mai mari şi mai ales dragi părinţi, prima zi de şcoală. Un fel de „coşmarul începe”. De ce spun asta? Veţi realiza că, deşi învăţământul e gratuit în principiu, veţi bagă bani în „after school” pentru că profesorii se plâng de salariile mici din sistemul educaţional, veţi bagă bani pentru material didactic, pentru perdele, pentru fondul clasei, pentru zugrăvit, pentru că, nu-i aşa, asta-i politica şcolară.

Deci începe şcoala. Ţineţi-vă tari, părinţi şi copii, pentru că sistemul din învăţământ durează şi nu uitaţi că învăţământul în România e o staţiune experimentală unde ăia pe care i-a ales Partidul să îl coordoneze îşi vor pune în practică ideile lor, majoritatea extem de creţe.

De la politica şcolară să trecem la politica noastră de zi cu zi.

Lumea românească, în mare ei majoritate, are din ce în ce mai puţină încredere în clasa politică. Şi asta din pricina că, de regulă, politicienii, fie ei preşedinţi de stat, de partide ori parlamentari, i-au dezamăgit nu de puţine ori. Ce semnale primeşte electoratul autohton în aceste zile frumoase de toamnă din partea clasei politice, prinsă până peste cap în bătălia straşnică anunţată pentru luna noiembrie?

Pe partea stânga a eşicherului, lucrurile par clare şi limpezi: candidat unic, strategie, o stânga unită. O ţintă spusă fără menajamente: dărâmarea anacronicului sistem băsist, dreptate până la capăt, debăsificarea României, zice prezidenţiabilul Victor Ponta. Nimic despre economie, despre industrie, despre crearea locurilor de muncă.

Pe partea dreaptă, deşi până la alegeri mai sunt doar două luni, nimic nou, aceeaşi fărâmiţare. Cum să-l creadă cetăţeanul pe Traian Băsescu atunci când o prezintă pe Elena Udrea drept singurul candidat la prezidenţiale în care crede, şi că ar fi de două ori mai bună decât Iohannis şi Ponta la un loc?

Discursurile de la şcoala de vară a tineretului PMP de la Mamaia reprezintă o sindrofie electorală pentru prezidenţiabila Udrea, la care a luat parte şi Băsescu. Se cunoaşte prea bine ce veleităţi de magistru în politichie îl tulbură pe preşedinte, la final de mandat. A spus în repetate rânduri că, după ce dă în primire jilţul prezidenţial, are de gând să înfiinţeze „o fundaţie, o ceva” unde să-i înveţe pe novicii băsişti cum devine treaba cu politica. Aşa că „şcoală” de la Mamaia i-a venit ca o mănuşă.

Am văzut, astfel, tineri PMP-işti cu feţele străluminate de veneraţie, cum îi sorbeau înţeleptele învăţături ale lui Băsescu. Zicea domnia sa: „Nu aveţi ce caută la PDL, ca nu cumva să vă vărsaţi în el; trebuie să creşteţi singuri, ca un partid nou şi curat, să luaţi 30 la sută şi să câştigaţi alegerile din 2016. Dreapta a fost spartă de alianţa Blaga-Antonescu; PDL e un partid bolşevic”.

 Elena Udrea striga cu patimă: „Blaga e groparul partidului!”. Frumoase sfaturi de unire pe dreapta le mai dau tinerilor „şcolari” doamna Udrea şi domnul Băsescu. Dar preşedintele a mai zis ceva tulburător: „Dragi tineri din  PMP, nu vă grăbiţi să va cumpăraţi case!”. Să înţelegem că le-a spus: căpătuiţile, cum am făcut eu cu casa din Mihăileanu şi cu celelalte tunuri imobiliare?

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*