Ultimele Știri

Începe-ți noua afacere cu cap. Greșeli de evitat

Orice afacere are nevoie de o conducere bună și de idei eficiente. Nu oricine are abilitatea de a conduce o afacere, uneori, oricât de mult am încerca, nu putem ocupa funcția unui lider. Așa că înainte de  a începe o afacere, asigură-te că acest lucru ți se potrivește, și mai ales, nu începe o afacere într-un domeniu despre care nu știi nimic.

Îți va fi  mult mai greu și este posibil să nu fi conștient de lucrurile care sunt mai importante în acel domeniu. Un prim pas ar fi, deci, alegerea unui domeniu pe care îl cunoști și pe care îl poți stăpâni fără prea mare greutate.

Greșelile pe care le poți face odată cu începerea unei afaceri sunt numeroase, de la cele mai nesemnificative, până la cele mai grave. Noi te vom ajuta cu o serie de sfaturi și de exemple cu greșelile pe care este bine să le eviți pe cât posibil.

În primul rând, nu te gândi la faptul că afacerea ta depinde doar de o idee. Este nevoie de mult mai mult de atât. Ideea de început este doar ceea care te ajută să pui temelia afacerii, mai apoi trebuie să faci ca temelia afacerii să fie foarte stabilă și cu ajutorul ei să înalți o afacere mare, de succes. Asta nu se poate face decât printr-o furtună de idei și prin continua deschidere către schimbări și către lucruri noi.

În al doilea rând, trebuie să te bazezi mereu pe un avocat bun și pe un contabil eficient. Aceste personae nu pot lipsi din afacerea ta. Probabil realizezi că este o mare greșeală să te lipsești de astfel de oameni. Avocatul te va pune mereu în temă cu aspecte ale legii pe care tu nu le știi și pe care le-ai fi încălcat cu ușurință. De asemenea, contabilul va păstra evidența veniturilor afacerii tale și te va proteja de pierderi.

O altă greșeală este investirea tuturor banilor din prima. Lucrurile nu stau chiar așa, trebuie luate pe rând. Investițiile trebuie făcute cu cap și nu toate în același timp. Nu este deloc eficient să crezi că dacă investești totul din prima, vei avea rezultate garante și lucrurile vor prinde contur mai rapid. Din contră, ești mult mai expus unui eșec. Toate lucrurile trebuie gândite cu cap iar fiecare ban trebuie investit inteligent

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*