Ultimele Știri

Începe KINOdiseea, festivalul de film pentru copii

KINOdiseea este primul festival de film pentru copii organizat în România după 1989 și este unul dintre cele mai cunoscute festivaluri. Festivalul KINOdiseea, aflat la a șasesa ediție, se va desfășura în perioada 14-19 noiembrie, la București.

Prin KINOdiseea, Bucureştiul s-a alăturat marilor metropole ale lumii precum New-York, Chicago, Londra, Berlin, care găzduiesc festivaluri similare. Festivalul este membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii şi este de asemenea partener cu cele mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa. Organizatorii speră ca și în acesta an festivalul să primească atenția cu care e obișnuit de atâția ani mai ales că prezintă publicului tânăr o serie de producții cinematografice de înaltă calitate. Evenimentele din cadrul festivalului au misiunea de a-l apropia pe cel mic de film și mai ales, ce înseamnă el.

Vor fi șase zile de filme, animații 3D, o Competiție cu cele mai noi producții internaționale pentru publicul tânăr, în premieră în România, completate de o retrospectivă cu filme clasice, numeroase scurtmetraje europene pentru cei mai tineri spectatori, workshopuri de educație cinematografică, sesiuni de Q&A cu echipele de filmare, petreceri tematice și întâlniri cu actori și regizori străini își așteaptă publicul la Cinema Studio și Cinemateca Eforie.

Anul acesta, la festivalul KINOdiseea sunt confirmate 15 filme în competiția oficială și în cadrul secțiunii Panorama, peste 100 de scurtmetraje. Indedit e faptul că acestă competiție va fi prezidată de un juriu de copii ales în urma unui concurs.

Pe lângă proiecții, KINOdiseea organizează ateliere unde copii interacționează cu profesioniști din domeniul cinematografiei. Renumiţi actori, regizori, producători, directori de imagine, scenografi și costumieri îi vor introduce pe cei mici în culisele cinematografiei. Printre aceștia se numără anul acesta și actrița Maia Morgenstern.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*