Ultimele Știri

Începe Festivalul Cetăţilor Dacice

În localitatea Cricău din județul Alba va avea loc cel mai mare festival al Cetăților Dacice. 

Cei care vor participa la acest eveniment vor avea parte de surprize, promit organizatorii. Aproximativ 200 de luptători daci și romani, nimfe și gladiatori, dar și zeci de voinici din cetățile dacice din Alba vor reînvia istoria şi legendele locale în acest weekend.

Prin lupte și spectacole, Vechiul Apulon, adică Piatra Craivii din comuna Cricău, se va întoarce în timp, cu 2000 de ani în urmă.

Vor fi organizate spectacole de „reenactment”, cascadorii ecvestre, expoziții, concerte, dar și întreceri între voinicii și „puii de daci” din cetățile dacice din Alba. Va fi organizat, de asemenea, un târg de meșteșuguri antice.

Festivalul cetăților dacice, aflat la a 9-a ediție, prezintă și vestitele lupte dintre daci și romani. Duminică, brigăzile din Cetatea de Baltă, Cricau, Ighiu, Sasciori și Cugir își vor măsura puterile la decatlonul dacic.

„Ne vom bucura de o prezenta cat mai masiva a turistilor iubitori de reenactment care vor avea ce vedea.”Gabriel Rustoiu, directorul Muzeul Unirii din Alba.

„Brațul de fier”, „cărăușul cetății” sau „cel mai iute de picior” sunt numai trei dintre cele zece probe de foc de care voinicii trebuie să treacă pentru a-și dovedi supremația. De la festival nu vor lipsi nici cascadoriile și concertele în aer liber.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*