Ultimele Știri

Începe cel mai mare festival de film din România

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai mare festival de film din România, începe vineri la Cluj-Napoca. Ediția cu numărul 14 a festivalului va lua startul oficial în Piața Unirii Open Air – un spațiu special amenajat de organizatorii festivalului în cel mai central loc al municipiului, aici fiind amplasat, ca în fiecare an, un imens cinematograf în aer liber.

Peste 200 de producții din peste 50 de ţări vor rula pe ecranele TIFF-ului. Pe covorul roşu vor păşi invitaţi de seamă. Printre aceştia, Nastassja Kinski, actriță și sex simbol al anilor 70. Ea va primi Premiul Special pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale.

Începe Festivalul Internaţional de Film Transilvania, cel mai mare eveniment de acest gen din România și strânge peste 850 de invitaţi români şi străini.

La gala de deschidere vor fi prezentate noile proiecte ale festivalului: TIFF Campus — demarat cu ocazia faptului că anul acesta Cluj-Napoca deține titlul de Capitală Europeană a Tineretului; Cine-piscina — un mod inedit de a vedea filme, Depozitul de filme — un fost depozit de pelicuă al RADEF care a fost reactivat anul trecut în urma campaniei ‘Salvați Marele Ecran!’, iar anul acesta intră în programul obișnuit al TIFF cu filme și concerte cu intrarea liberă, dar și ca spațiu de joacă. Tot la gală, trupa de teatru stradal Compagnie des Quidams va prezenta un fragment din noul lor spectacol muzical și vizual unic: ‘FierS a Cheval’.

Festivalul se va încheia în 7 iunie, timp în care spectatorii TIFF pot alege între cele mai bune filme recente, concerte cu trupele momentului, expoziții, masterclass-uri, dezbateri și petreceri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*