Ultimele Știri

Începe ancheta în cazul asasinării ambasadorului Andrei Karlov

Un grup de experți ruși se va deplasa marți în Turcia pentru a ancheta împreună cu omologii turci asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, a anunțat luni noaptea ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, informează EFE, conform Agerpres.

„S-a ajuns la un acord potrivit căruia ancheta va fi comună”, a declarat șeful diplomației ruse la postul de televiziune Rossia-24, adăugând că „important este să se afle cine se află în spatele acestei crime”.

Lavrov a mai apreciat că obiectivul organizatorilor asasinării ambasadorului rus a fost „să submineze procesul de normalizare a relațiilor dintre Rusia și Turcia cu scopul de a împiedica lupta eficientă împotriva terorismului în Siria”.

Șeful diplomației ruse și-a exprimat convingerea că la reuniunea de marți de la Moscova, cu omologii săi turc, Mevlut Cavusoglu, și iranian, Mohamad Yavad Zarif, vor fi adoptate măsuri care „vor face imposibilă fructificarea planurilor celor care au organizat și comis această crimă”.

„Răspunsul la asasinarea ambasadorului rus în Turcia va fi consolidarea luptei împotriva terorismului”, a avertizat președintele Rusiei, Vladimir Putin, luni seară.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*