Ultimele Știri

Începând de astăzi trebuie să primiți bon fiscal pentru bacșiș

De azi bacșișul trebuie neapărat trecut pe bonul fiscal astfel firmele vor evita amenzile usturătoare din partea celor de la ANAF.

Tot de azi, toate firmele sunt obligate să dețină un registru în care toți angajații trebuie să noteze banii pe care îi au la ei atunci când merg la serviciu. dacă nu respectă aceste reguli, firma riscă o amendă de până la 9.000 de lei. Reintroducerea caietului de bani a stârnit nemulțumiri în rândul comercianților, care se plâng că registrul introduce de fapt și mai multă birocrație costisitoare.

Acum, angajaţii trebuie să completeze registrul de bani personali zilnic, la începutul programului de lucru, fără ştersături sau modificări şi fără să lase spaţii neutilizate.

În cazul unui control, tabelul va trebui prezentat inspectorilor ANAF, pentru ca aceștia să poată stabili clar care sunt banii angajaților și care sunt câștigurile din casa de marcat, care nu au fost declarate.

Agenţii economici care nu sunt organizaţi în societăţi comerciale şi care funcţionează ca persoane fizice autorizate nu sunt obligaţi prin lege să aibă case de marcat fiscale. Astfel, ei nu vor elibera bon fiscal pentru produsele ori serviciile vândute.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Începând de astăzi trebuie să primiți bon fiscal pentru bacșiș

  1. Ne luati painea de la gura mancaneati …. de jegosi!!!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*