Incendiul de la Rafinăria Petromidia: Cinci muncitori au fost răniți. Focul a fost stins în proporție de 98%

O explozie gravă s-a produs luni după-amiază la Rafinăria Petromidia. Subprefectul județului Constanța, Mustafa Levent Acoium, a declarat că, potrivit ultimelor informații, focul a fost stins în proporție de 98%.

Cinci muncitori au fost răniți, dintre care patru suferă de arsuri grave iar unul a fost intoxicat cu fum. Potrivit informațiilor anunțate de Claudia Tatarici, arsurile suferite de cei patru muncitori sunt grave, fiind întinse peste 40% din suprafața corpului.

„Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, colonel Daniel Gheorghe Popa, a comunicat că în momentul de față incendiul a fost stins în proporție de 98% la Rafinăria Petromidia. Cele patru victime cu arsuri au fost preluate și se îndreaptă către Spitalul Județean de Urgență Constanța și, după triere, în funcție de gravitate, vor fi luate deciziile pentru relocare sau internare pe plan local. Am înțeles, de asemenea, de la ISU Dobrogea că explozia a fost înregistrată la o instalație de rafinare dar că nu ar fi nimic legat de emisii periculoase în atmosferă, la care ar putea fi expusă populația”, a declarat subprefectul Acoium.

Conform liderului de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, Petre Tancău, incendiul ar fi fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalații de prerafinare, conform Agerpres.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *