Ultimele Știri

Incendiu puternic la un tren marfar. Aproape 900 de călători, blocaţi în gări

Hunedoara: Șase trenuri blocate în stații din cauza unui incendiu izbucnit la locomotiva unui mărfar

incendiu tren

Incidentul de pe calea ferată a blocat circulația feroviară între stațiile Simeria și Petroșani, cinci trenuri accelerat care se îndreptau spre Mangalia, Constanța, Târgu Jiu, Cluj și Simeria și unul internațional, care mergea spre Burgas (Bulgaria), fiind nevoite să aștepte în gările Bretea, Pui, Baru, Crivadia și Petroșani, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara. Pentru stingerea incendiului, pompierii din Petroșani au deplasat la fața locului două echipaje cu două autospeciale cu o capacitate de 5.000 și 9.000 de litri de apă.

Pompierii au adoptat o tactică defensivă prevenind extinderea incendiului’, se arată într-un comunicat al Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică Hunedoara.

În acest context, a fost activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției format din reprezentanți ai ISU, Poliției, Jandarmeriei, Poliției Transporturi Feroviare și CFR, sub coordonarea subprefectului județului Hunedoara, Fabius Kisely, scopul fiind soluționarea situației în care se aflau cei 900 de pasageri aflați în cele șase trenuri oprite în gări.

Astfel, trei trenuri în care se aflau aproximativ 800 de pasageri au fost redirecționate spre litoral pe o rută ocolitoare. Ceilalți pasageri care călătoreau spre Petroșani și Târgu Jiu au fost anunțați prin intermediul polițiștilor, jandarmilor și șefilor de tren despre ceea ce s-a întâmplat, fiind îmbarcați în mijloace de transport în comun și transportați spre destinație.

De asemenea, pasagerii rămași în gara din Petroșani au fost preluați cu mijloacele de transport în comun și mutați într-un tren care a fost redirecționat spre Simeria.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*