Incendiu în sudul Capitalei. Pompierii nu pot interveni din cauza traficul blocat de protestul transportatorilor – FOTO/VIDEO

  • Adelina Mitrache
  • 5 septembrie 2016
  • Local
pompieri

Un incendiu a izbucnit luni la REMAT Bucureşti Sud, la ieşirea din Capitală, la faţa locului fiind trimise mai autospeciale de stingere care au rămas blocate în trafic din cauza protestului transportatorilor; un dispozitiv local al ISU intervine, nefiind înregistrate victime, conform MEDIAFAX.

Pentru VIDEO, dați click AICI!

Un utilaj pentru compactare deşeuri a luat foc la Remat Sud, incendiul desfăşurând-se într-un spaţiu deschis, la ora transmiterii ştirii arzând fără flacără după intervenţia pompierilor. Aceştia au solicitat în sprijin şi alţi colegi care nu au putut ajunge la intervenţie din cauză că traficul este blocat în zonă ca urmare a protestului transportatorilor.

Câteva sute de transportatori protestează, luni dimineaţa, pe Şoseaua de Centură a Capitalei, aceştia mergând cu viteză redusă, circulaţia fiind îngreunată; transportatorii sunt nemulţumiţi de scumpirea tarifelor la asigurările obligatorii.

Câteva sute de transportatori protestează, luni dimineaţa, pe Şoseaua de Centură a Capitalei, aceştia mergând cu viteză redusă, circulaţia fiind îngreunată. Transportatorii sunt nemulţumiţi de scumpirea tarifelor la asigurările obligatorii.

 „Protestul a început deja pe toată Centura Capitalei, se circulă cu viteză redusă. În momentul de faţă avem 800 de colegi şi văd că solidarizează şi vin în continuare şi alţii. Motivele noastre sunt legate de scumpirea excesivă şi în mod repetat a tarifelor la asigurarile obligatorii pentru toate categoriile de vehicule comerciale şi transport pasageri şi taxi, absolut tot, inclusiv pentru persoane fizice, care sperăm să solidarizeze astăzi cu noi şi să ne fie alături. Dorim scăderea tarifului, apariţia unui act normativ, ordonanţă, hotărâre de guvern, prin care tarifele să ajungă la normalitate, la nivelul european, la nivelul raportat situaţiei economice şi sociale din România şi să nu mai iasă banii din ţară pe cârca transportatorilor şi a economiei din România. Am purtat discuţii cu ministerul de zece luni şi nu se întâmplă absolut nimic. Începând de astăzi nu mai facem absolut nicio activitate în afară de a ne manifesta, până în momentul în care nu avem o certitudine printr-un document asumat la nivelul Guvernului cu privire la scăderea tarifelor şi la atingerea pragului de normalitate la tarifele RCA”, a declarat pentru MEDIAFAX Augustin Hagiu, preşedinte de onoare al Federaţiei Operatorilor Români de Transport.

La protest participă câteva sute de maşini (tiruri, taxiuri şi microbuze). Tirurile care participă la protest au plecat din oraşul Popeşti către DN1, întâlnindu-se cu ceilalţi protestatari pe Şoseaua de Centură a Capitalei.

Centrul Infotrafic anunţă că traficul rutier pe Şoseaua de Centură a Capitalei este îngreunat la intersecţia cu căile de acces spre Popeşti-Leordeni, Tunari-Otopeni şi Mogoşoaia-Otopeni.

incendiu

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *