Ultimele Știri

Încălzirea climatică ar putea agrava sărăcia de pe glob, avertizează Banca Mondială

Banca Mondială a anunțat duminică, 23 noiembrie, că fenomenul de încălzire climatică ar putea avea consecințe grave asupra sărăciei globale. Acest lucru se datorează în primul rând efectelor pe care aceasta le-ar produce asupra agriculturii, lucru care ar duce la insecuritatea alimentară a unui număr mare de persoane.

În cadrul unei conferințe ce a avut loc la Paris, unde s-a discutat despre aspecte ale climei, Banca Mondială a declarat: „Fără o acţiune puternică şi rapidă, încălzirea (…) şi consecinţele ei ar putea agrava considerabil sărăcia în numeroase regiuni de pe glob”.

De asemenea, aceasta a declarat despre agricultură și celelalte elemente care vor putea afecta viața oamenilor: „Consecinţele pentru dezvoltare vor fi grave cu un declin în ceea ce priveşte recoltele, un regres al resurselor acvatice, o creştere a nivelului apelor şi vieţile a milioane de persoane puse în pericol”.

hunger-300x225Citeşte şi: Copiii sunt principalele victime ale malnutriției!

 

 

Zonele cele mai afectate de fenomenul de încălzire climatică ar putea fi  America Latină, Orientul Mijlociu şi Europa de Est. Rezultatele culturilor de soia ar putea scădea cu 30 până la 70 la sută în Brazilia, iar cele de grâu riscă să se reducă la jumătate în America Centrală sau Tunisia, afirmă raportul realizat în colaborare cu Institutul de cercetări asupra impactului climatic din Potsdam (Germania).

Conform unor scenarii, dacă temperatura ar crește cu 4 grade Celsius în America de Sud și Orientul Mijlociu, 80% din teritoriul acestora ar putea fi acaparat de un val de căldură care ar putea produce o imigrație vastă.

Pe de altă parte, Banca Mondială anunță: „Există dovezi tot mai mari că, chiar cu măsuri de control foarte ambiţioase, o încălzire apropiată cu 1,5 grade Celsius (…) până la jumătatea secolului s-ar fi instalat deja în atmosferă” şi că s-au produs deja dereglări climatice care nu mai pot fi evitate.

pentagon-300x225Citeşte şi: Pentagonul: Schimbările climatice ar putea să încurajeze terorismul

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*