Ultimele Știri

Încălzire semnificativă a vremii în toată țara. Maximele termice depășesc cu mult limitele normale

Ziua de luni ne-aduce timp frumos și o încalzire semnificativă a vremii. Vântul rămâne intens, iar maximele termice ajung în intervalul 10…22 de grade.

În Dobrogea și Bărăgan găsim cer mai mult senin; vânt cu intensificări și temperaturi chiar și cu 10 grade peste cele înregistrate ieri. După prânz se vor atinge 19 grade în zona Călărași.

Se încălzește simțitor și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Maximele ajung la 16…17 grade; norii nu prea se arată; doar vântul va avea unele porniri.

În jumătatea nordică a Moldovei apar ceva înnorări și ploi slabe la începutul zilei în zona de munte. Și tot la munte vântul suflă cu viteze foarte mari. Temperaturile urcă până la 16…17 grade- valori neobișnuit de mari pentru această perioadă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș gata cu precipitațiile. Norii se împrăștie și încălzirea vremii este evidentă. Ieri s-au înregistrat cel mult 4…5 grade; astăzi maximele ajung la 14…15 grade.

Și vestul țării scapă de ploi. Astăzi se arată soarele și temperaturile cresc simțitor.Vom avea maxime de 15…16 grade; dar vântul va prezenta unele intensificări pe parcursul zilei.

În centrul României se anunță înnorări trecătoare; multe perioade însorite și vânt nervos în regiunile montane. Temperaturile, mult mai ridicate decât ar fi normal, pornesc de la 10 grade în depresiuni și ajung la 17 grade în zona Sibiului.

În sud-vestul țării găsim vreme frumoasă și mult mai caldă decât în statistici. Temperaturile, mai potrivite pentru începutul lunii mai, vor ajunge la 19…20 de grade, dar vântul își va face simțită prezența și aici. Și sudul țării va avea vreme exagerat de caldă pentru data din calendar, cu maxime ce vor atinge 21…22 de grade în Lunca Dunării. Atmosfera va fi însorită, însă vântul va avea și aici unele porniri.

Se încălzește serios și în zona Capitalei. Vom avea o maximă de 19 grade; în condiții de cer mai mult senin și vânt activ. Și noaptea va fi mai caldă decât ultima: spre dimineață se vor înregistra în jur de 6 grade.

La munte saltul termic este evident și temperaturile depășesc 10 grade în multe stațiuni. Dimineața se anunță câțiva stropi de ploaie în zona Orientalilor; în rest așteptăm timp frumos. Vântul continua să sufle cu putere, iar cele mai mari viteze se vor atinge în Carpații Orientali: peste 90…100 km/h.

Cum va fi vremea în zilele următoare:

Marți tot vreme nefiresc de caldă: se vor atinge chiar și 24 de grade. Ploile se extind dinspre vest, iar seara și noaptea cuprind majoritatea zonelor.

Miercuri așteptam înnorări, ploi locale și o ușoară scădere de temperatură.

Joi seara și noaptea apar ploi sporadice în vest, nord-vest și centru și ceva ninsori pe la munte.

Temperaturile continuă să scadă, dar chiar și asa vor depăși valorile normale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*