Ultimele Știri

Încă un soldat rus reținut la Chișinău

chisinau

Un militar rus, care intenționa să intre pe teritoriul Republicii Moldova, a fost reținut luni pe Aeroportul Internațional Chișinău, fiind al doilea caz de acest gen anunțat în ultimele zile de vameșii moldoveni.

militarul a fost reținut, după ce polițiștii de frontieră au depistat că acesta avea acte de identitate eliberate de către autoritățile separatiste din stânga Nistrului.

La 22 mai, un cetățean rus a primit interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, după ce vameșii de pe Aeroportul Internațional Chișinău au constatat că acesta este ofițer în cadrul Ministerului Apărării rus și intenționa să se deplaseze în Transnistria, fără să fi înștiințat anterior autoritățile moldovene.

La 14 mai, alți doi militari ruși, care intenționau să ajungă în Transnistria, au fost reținuți pe aeroportul din Chișinău.

În toate aceste cazuri, militarii ruși au fost trimiși înapoi la Moscova.

Radio Europa Liberă notează că autoritățile Republicii Moldova nu au explicat deocamdată frecvența acestor incidente, iar cele din Rusia nu au avut nicio reacție publică în această privință.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*