Încă un român a murit din cauza virusului West Nile

  • Adelina Mitrache
  • 21 septembrie 2016
  • Social

Încă o persoană a murit după ce a fost infectată cu virusul West Nile. Astfel, numărul deceselor din cauza acestui virus periculos a ajuns la şase, iar mai multe centre de transfuzie din România au început să ia măsuri de prevenţie.

Din cauza riscului de transmitere a virusului, mai multe centre de transfuzie sanguină din ţară au intrat în alertă şi au luat decizia de a nu mai primi donatori care vin din localităţile în care au fost deja semnalate astfel de cazuri.

Totodată, reprezentanţii ministerului Sănătăţii au spus că vor acorda atenţie sporită acestui fenomen şi că toate persoanele care urmează să fie supuse unor intervenţii chirurgicale vor fi verificate pentru a se evita eventuale contaminări, scrie b1.

De asemenea, este posibil ca munca medicilor chirurgi să fie îngreunată, dar nicio operaţie nu va fi amânată, au atenţionat reprezentanţii ministerului Sănătăţii.

Până acum, 65 de români au contractat acest virus. Cele mai multe dintre cazuri, 14, au fost înregistrate în Bucureşti, iar alte 12 cazuri s-au descoperit în Brăila. Virusul a fost semnalat până acum în alte 15 judeţe ale ţării.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *