Ultimele Știri

Încă un ministru este acuzat de plagiat

tudose

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, este acuzat că a copiat paragrafe şi idei în teza de doctorat susţinută la Academia Naţională de Informaţii a SRI. Mai exact, o treime din lucrarea de doctorat în baza căreia acesta a devenit cadru didactic titular la această academie este suspectată de plagiat, conform documentelor publicate de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI).

Potrivit sursei citate, un paragraf plagiat se repetă de patru ori în respectiva lucrare, iar foarte multe trimiteri din notele de subsol sunt „în fals”, adică la paginile indicate autorii citaţi vorbesc despre cu totul altceva.

Ministrul se apară susţinând că în momentul redactării tezei „erau alte vremuri” sau că a avut „acordul scris al autorilor”.

„Poate am fost şi puţin neglijent, dar era că şi cum aş face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde că am inventat eu Teorema lui Pitagora (…) Am scris un capitol pe plajă, cu pixul, şi după ce l-am băgat pe calculator, a fost verificat de un soft antiplagiat, reieşind că era copiat în proporţie de 15%”, a mai declarat acesta.

Conform CRJI, circa 50 de pagini sunt plagiate, multe cuvânt cu cuvânt, din lucrarea de doctorat susţinută cu un an înainte de comisarul-şef Radu Andriciuc, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Deşi Mihai Tudose a copiat chiar şi părţi din concluzii, anexe, inclusiv o secţiune din bibliografie, el nu l-a citat pe autorul lucrării originale, care a declarat că a primit o suma de bani la schimb.

„Domnul Tudose m-a contactat şi i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfă. (…) A fost vorba de câteva mii de euro”, a declarat Andriciuc.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*