Încă un efect pozitiv al BREXIT pentru România. Giganții auto care își vor muta operațiunile la noi

  • Adelina Mitrache
  • 19 septembrie 2016
  • Economie
brexit-masini-economie

Părăsirea Uniunii Europene a Marii Britanii, în urma votului din 23 iunie, ar putea avea multe foloase economice atât pentru țara noastră, cât și pentru statele vecine.

Conform site-ului economic cityam.com, în urma deciziei cetîțenilor englezi de a părăsi blocul comunitar, producătorii auto au relocat pozițiile de conducere de la Londra în Europa de Est, în special în România, Ungaria și Bulgaria, a anunțat compania de recrutare DHR International.

Ministerul Afacerilor Externe din Japonia a adresat un memoriu autorităților britanice în care și-a exprimat îngrijorarea privind impactul Brexitului asupra producătorilor auto, care ar putea fi obligați să plătească taxe și în Uniunea Europeană și în Marea Britanie.

Printre companiile care și-au anunțat noi operațiuni în Europa de Est sau deja și-au înființat fabrici aici se numără: Renault, Daimler, Audi și Jaguar.

masina

Pentru unele companii auto, Marea Britanie nu mai este atractivă ca bază pe termen lung pentru operațiunile lor europene de nivel înalt, dacă pot găsi condiții adecvate în altă parte, a apreciat Frank Smeekes, partener în cadrul DHR. Acesta a subliniat că deși nu va fi o transformare peste noapte, această tendință ar putea crește în următorii doi ani în rândul producătorilor și a furnizorilor auto, deoarece ei caută să maximizeze capitalul intelectual și să-și consolideze operațiunile reducând numărul locațiilor și ținând sub control costurile.

Deși salariile directorilor vor rămâne cu 40% mai scăzute, ei ar putea fi tentați să se mute în afara Marii Britanii, în condițiile în care nivelul chiriilor în Bulgaria sunt cu 86% mai scăzute decât în Londra. Companiile auto vor trebui să investească timp și resurse în relocare, atrăgând și păstrând candidații adecvați. Dacă actualii directori ai producătorilor auto nu sunt dispuși să se mute în afara Regatului Unit, concurența pentru talentele locale sau către cele mai mobile se va intensifica, a afirmat Frank Smeekes.

Cel mai mare producător auto din SUA, General Motors, a estimat recent că ar putea fi nevoit să scadă costurile în Europa pentru a contracara pierderile potențiale de până la 400 milioane de dolari create de decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, decizie care a dus la deprecierea lirei în raport cu moneda euro, ceea ce a făcut mai scumpe componentele importate în Marea Britanie din Europa.

Analistii de la LMC Automotive estimează că General Motors este cel mai probabil producător auto care va opri producția în Marea Britanie din cauza creșterii costurilor. Modelele Opel Astra și Opel Sports Tourer, care sunt produse la uzina Ellesmere Port din Marea Britanie, folosesc motoare produse la uzine din Europa continentală.

Pe lângă uzina de la Ellesmere Port, General Motors mai are o uzină la Luton, Anglia, unde este produs van-ul Vivaro, la Zaragoza (Spania), Ruesselsheim și Eisenach (Germania) și Gliwice (Polonia).

Viitoarele decizii de investiții privind cea mai mare fabrică auto din Marea Britanie vor depinde de condițiile referitoare la taxele vamale, comerț și circulația liberă a bunurilor din acordul ce va fi încheiat cu UE în urma Brexitului, afirma recent și directorul general al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Ghosn a declarat că este destul de optimist în privința faptului că Marea Britanie va fi un important partener al UE, în ciuda votului pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană (Brexit). Nissan încă nu este pregătită să adopte decizii în privința planurilor pentru fabrica sa din Sunderland, care are 6.700 de angajați. Investițiile la Sunderland vor depinde de rezultatul discuțiilor dintre Marea Britanie și UE privind Brexitul, a adăugat șeful alianței Renault-Nissan.

Ghosn a descris uzina Nissan din Sunderland drept o „fabrică europeană cu sediul in Marea Britanie”, deoarece majoritatea produselor sale este exportată în Europa. Anul trecut, au fost produse aici, de 500.000 de vehicule, fiind cea mai mare fabrică auto din Marea Britanie, conform Nissan.

Nu există dubii că prețurile pentru Renault și alte mașini produse în Europa și vândute în Marea Britanie vor crește din cauza deprecierii lirei sterline. Totuși, prețurile finale vor fi determinate după stabilizarea lirei sterline, a apreciat Carlos Ghosn. Acesta se așteapta la un declin al economiei britanice „nu pentru că ar fi ceva în neregulă cu Marea Britanie, ci pentru că piețele urăsc incertitudinea”.

În martie, Nissan a anunțat că va investi 22 de milioane de lire sterline pentru modificarea celei de-a doua linii de producție de la uzina din Sunderland, pentru a accepta orice vehicul produs pe platforma Renault-Nissan. Modificarea va permite producerea a încă 40.000 de vehicule Qashqai, cel mai bine vândut model al companiei nipone.

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie, a doua mare piață auto din UE, au crescut în primele șapte luni din acest an cu 2,8%, la 1.599.159 unități. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf și Nissan Qashqai.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, conform căruia Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *