Ultimele Știri

Încă un copil suspect de E-coli, adus la București

copii

O fetiţă de doi ani din Braşov cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic este adusă  la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, unde mai sunt internaţi doi copii cu această afecţiune. 

Medicul Mihaela Bălgrădean a precizat că în ultimele şapte săptămâni au fost trataţi la Spitalul “Marie Curie” 16 copii cu sindrom hemolitic uremic sau cu infecţii digestive şi cu suspiciuni de SHU, dintre care 12 au fost externaţi.

Din 29 ianuarie, au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti 16 copii, majoritatea din județul Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din județul amintit  au murit în spital, în zilele de  4, 15 şi 16 februarie.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*