Ultimele Știri

Încă doi bebeluşi cu sindrom hemolitic uremic au fost internaţi la Spitalul „Marie Curie”, unul este în stare gravă

Încă doi bebeluşi cu sindrom hemolitic uremic au fost internaţi al Spitalul „Marie Curie” din Capitală, unul dintre aceşti este în stare gravă şi va face dializă peritoneală, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, dr. Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie.

Cei doi bebeluşi sunt din Feteşti, judeţul Ialomiţa, au şase şi respectiv şapte luni, ambii fiind internaţi de vineri în Spitalul „Marie Curie”, cu infecţie cu E.coli şi cu sindrom hemolitic uremic.

Medicul Mihaela Bălgrădean a declarat pentru News.ro că bebeluşul de şapte luni, care a fost transferat de la Spitalul din Feteşti, are o formă gravă de boală, cu insuficienţă renală, în acest moment fiindu-i montat cateterul pentru dializă peritoneală.

Celălalt copil, în vârstă de şase luni, a fost internat iniţial la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului şi de acolo a fost transferat la Spitalul „Marie Curie”, fiind internat în secţia de Nefrologie.

„Starea lui este bună, are o formă incompletă de boală. Este confirmată E.coli 026, fiind internat în secţia de Nefrologie”, a precizat medicul.

Mihaela Bălgrădean a mai spus că analizele vor dovedi sursa îmbolnăvirii, dar medicii insistă pe solicitarea de respectare a regulilor elementare de igienă.

„Sugarul de şapte luni era alăptat, dar de ceva timp în alimentaţia lui au fost adăugate legume şi fructe. Fără să vrem, ne gândim la igienă. Bebluşul de şase luni consuma lapte praf, dar în acelaşi timp mama îi făcuse o supă din ciocănele de pui”, a precizat medicul.

La Spitalul “Marie Curie” mai este internat, din 24 februarie, băieţelul din Mioveni care a avut şi complicaţii neurologice. Acesta este în secţia de Nefrologie şi de vineri nu mai face dializă peritoneală.

Din 29 ianuarie până în seara de 10 februarie au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” 12 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Alţi copii au ajuns la Marie Curie” după transferul de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde au fost trataţi pentru infecţii digestive, dar starea lor s-a agravat şi, din cauza sindromului hemolitic-uremic, au avut nevoie de dializă şi unii de intubare şi ventilare mecanică.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*