Ultimele Știri

Încă 30 de zile de arest pentru Elena Udrea

elena udrea

Elena Udrea şi-ar putea petrece Paştele în arest, după ce judecătorii instanţei supreme au decis prelungirea măsurii arestului preventiv, în dosarul Gala Bute, decizia putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, luni, propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute” până pe 25 aprilie.

Instanţa a decis să prelungească măsura arestului şi pentru fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea.

Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, vor fi cercetaţi în continurea în arest la domiciliu, a mai decis instanţa supremă.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Procesul a durat peste şapte ore, timp în care au fost ascultaţi inculpaţii care au dorit să dea declaraţii, procurorii DNA şi-au susţinut referatul, iar avocaţii şi-au prezentat pledoariile pentru lăsarea în libertate a clienţilor lor.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a dezvăluit cum a încercat fostul ministru să îi convingă pe magistrații instanței supreme să o lase în libertate.

„A vorbit o oră și a încercat să anuleze acuzațiile procurorilor și să arate că nu e niciun motiv legal pentru care să fie arestată. Am cerut de la DNA înregistrările audio-video ale confruntărilor pentru a vă convinge că adevărul e de partea Elenei Udrea.

Nu e niciun motiv legal pentru arestarea Elenei Udrea. S-a discutat mult pe marginea confruntărilor dintre denunțători și Udrea. Ea are o putere deosebită de a-i ierta pe cei care greșesc. Judecătorii au vrut să afle despre acea valiză cu bani. Este o caracteristică a omului care este puternic, de a-l ierta pe cel care nu este puternic”, a spus Striblea jurnaliștilor.

Instanţa a deliberat apoi timp de aproximativ două ore înainte de a anunţa decizia.

Fostul ministru Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*