Ultimele Știri

În SUA a avut loc fracturare hidraulică și la mai puțin de 30 de metri adâncime

fracturare

Fracturărea hidraulică la gazele de șist, sau fracking-ul, metoda de fărâmițarea a rocilor pentru eliberarea petrolului și a gazelor naturale a fost cunoscută ca un proces tehnologic care are loc la mii de metri adâncime sub suprafața Pământului sau cel puțin așa am fost informați până acum.

Un nou studiu , publicat pe 21 iulie în Environmental Science & Technology, arată că 16 la sută din aproximativ 44.000 sonde americane au fracturat la mai puțin de aproximativ 1609 de metri. Cercetătorii au descoperit 532 de puțuri, sau 1,3 la sută din cele studiate, care au fracturat la aproximativ 300 de metri sau mai puțin de suprafața Pământului – în intervalul de adâncime cu puturile de apă potabilă.

still-gasland

 

Unele sonde de petrol și gaze au fracturat chiar la mai puțin de 30 de metri de suprafață. Acest lucru ridică îngrijorarea că substanțele chimice toxice folosite în timpul forajului ar putea infiltra sursele de apă potabilă de mică adâncime. Datele nu includ toate sondele noi și poate subestima incidența fracking-ului superficial, spun autorii.


frackingCitește și: Fracturarea hidraulică la gazele de şist: Substanţele chimice, radioactivitatea și consecinţele asupra sănătăţii umane


fracturareCitește și: Fracturarea hidraulică: Emisiile de poluanţi atmosferici și contaminarea solului

 

 


marcellusCitetește și: Fracturarea hidraulică: “Apele de suprafaţă și apele subterane”

 


Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*