Ultimele Știri

În România cei care ar trebui să ne protejeze se vând… pe orice. Ce mită a putut să ceară un comisar șef de poliție

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, începând cu data de 12.11.2015, a inculpatului MINDINICĂ MIREL-MIȘU, comisar șef în cadrul Secției 11 Poliție, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, a arată într-un comunicat al DNA.

Comisar șef din cadrul Secției 11 de Poliție, reținut pentru luare de mită. „Inculpatul Mindinică Mirel-Mișu, în calitate de ofițer de poliție judiciară, a pretins un bax de vin, un bax de apă minerală și 15 fripturi de la o persoană (martor denunțător) față de care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, se mai arată în comunicatul DNA.

n ordonanța de reținere se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

La data de 09 noiembrie 2015, inculpatul Mindinică Mirel-Mișu, în calitate de ofițer de poliție judiciară, a pretins un bax de vin, un bax de apă minerală și 15 fripturi de la o persoană (martor denunțător) față de care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât acesta din urmă să scape de răspundere penală. Întrucât nu avea banii necesari cumpărării acelor produse, martorul denunțător i-a înmânat inculpatului suma de 200 lei, urmând ca peste câteva zile să-i mai remită 500 lei.

La data de 11 noiembrie 2015, inculpatul Mindinică Mirel-Mișu a primit de la martorul denunțător suma de 190 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Mindinică Mirel-Mișu i s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 12 noiembrie 2015, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*