Ultimele Știri

În România ar trebui să vină 4.646 de refugiaţi. Cum s-a ajuns la acest număr

România ar trebui să primească 4.646 de refugiaţi, în urma cotelor pe care le propune Comisia Europeană, conform ziarului Le Monde. Astfel, Româniaar urma să primească câte doi refugiaţi pentru fiecare zece mii de locuitori.

Ziarul francez Le Monde a publicat luni un articol în care explică prin tabele care este numărul de refugiați pe care ar trebui să îl primească fiecare țară din Uniunea Europeană, ca urmare a cotelor pe care le propune Comisia Europeană.

Polonia ar urma să primească peste 9.000 de refugiați, acest număr constituind tot câte doi imigranți la zece mii de locuitori. Olanda, pe de altă parte, va primi peste 7.000 de refugiaţi, adică patru pentru zece mii de locuitori, în timp ce ţări ca Spania, Portugalia sau Slovacia vor primi câte trei pentru zece mii de locuitori.

Din tabel lipsesc țări precum Marea Britanie, Irlanda şi Danemarca, acestea aflându-se încă în negocieri cu Comisia Europeană. De asemenea, în tabel nu apar nici Italia, Ungaria şi Grecia, acestea fiind excluse din cauza locurilor deja epuizate.

Premierul României a comentat pe baza numărului de 7.000 de imigranți pe care Comisia Europeană îl anunțase inițial pentru România, decizând ulterior să facă modificări ale cotelor de imigranți pentru toate țările europene.

„Dacă suntem solidari la obligaţii sunte solidari şi la drepturi. Tocmai ţările care ne cer să fim solidari sunt tocmai ţările care ne-au amânat cu Schengen-ul. Nu putem primi mai mulţi refugiaţi decât avem capacitatea. Avem o capacitate de 1500 de locuri şi 150 de locuri sunt ocupate. Împreună cu ţările europene trebuie să ne gândim cum facem să oprim cauza, nu efectul. Vom avea în CSAT poziţia Guvernului”, a declarat atunci premierul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*