Ultimele Știri

În opinia lui Victor Ponta polițistul rutier a murit la datorie

ponta

Premierul Victor Ponta a avut prima reacție în cazul polițistului rutier care deschidea coloana ministrului Internelor, Gabriel Oprea. În opinia premierului polițistul a murit la datorie, deși sunt mari semne de întrebare în această privință. Din declarațiile martorilor care au dat declarații în dosar, Gabriel Oprea, nu ar fi avut dreptul la coloană oficială. 

Mai mulți polițiști au decalarat sub anonimat că Gabriel Oprea îi umilește și folosește echipajele poliției rutiere în interes propriu. Victor Ponta consideră întrebările legitime despre abuzurile lui Gabriel Oprea, drept folosirea unei tragedii în scopuri politice.

„Ştiu că există o anchetă în curs şi vreau să mulţumesc tuturor celor care îşi fac datoria şi celor care uneori plătesc un preţ mult prea mare pentru ceea ce fac, pentru că societatea românească să funcţioneze. Vreau, de asemenea, fiind vorba de o anchetă, să vedem cum se pot întâmpla asemenea lucruri… Avem gropi în asfalt, tot felul de zone periculoase şi cred că aici, pe partea de administraţie locală, CNADNR… Sunt convins că există peste tot în ţară tot felul de capcane mortale şi doar când se întâmplă o mare tragedie aflăm despre ele. Societatea română ar trebui să ia măsuri înainte, nu după ce se întâmplă asemenea…

Mi-aş dori şi ca noi ca societate, vorbesc de oamenii politici, să nu mai folosim tragediile în scopuri politice. De fiecare dată când se întâmplă o tragedie, apar aceeaşi oameni politici care ţipă şi folosesc fie tragediile, fie arestările, că să câştige capital politic, şi asta este un semn de barbarism politic şi poate că reuşim să stopăm…”, a afirmat Ponta.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicletă într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Poliția Capitalei a ținut secret faptul că Gabriel Oprea beneficia de o coloană oficială. Vicepremierul Gabriel Oprea ar folosi maşinile cu girofar ale poliţiei zilnic, deplasându-se prin Bucureşti cu peste 100 km/h, iar motocicletă poliţistului care a murit după ce a căzut într-o groapă avea probleme mecanice.

Gabriel Oprea venea de la un ospăț de la un restautant din Cotroceni, iar la momentul accidentului, mașina în care se afla acesta a depășit în trombă, în timp ce polițistul Bogdan Cosmin Gigină își dădea suflarea într-o baltă de sânge.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, caz în care au cerut informaţii de la firma care execută lucrările, urmând să verifice dacă groapă era bine semnalizată, a anunţat agenţia Mediafax, care citează surse judiciare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*