Ultimele Știri

În Marea Britanie se va face un recensământ al copiilor străini

Recensământ în Marea Britanie pe tema naţionalităţii copiilor înscrişi în sistemul de educaţie. Părinţii au fost informaţi asupra acestei iniţiative, iar mulţi au reacţionat negativ pe reţelele de socializare, după cum comentează presa britanică. Principala temere este legată de intensificarea sentimentelor antiimigraţie.

Informaţiile cerute părinţilor, aşa cum rezultă din această înştiinţare prezentată de presa britanică, vizează naţionalitatea copiilor şi ţara în care aceştia s-au născut. În acelaşi timp se face precizarea explicită că datele nu sunt necesare în cazul copiilor cetăţeni britanici şi născuţi în Regat.

Organizaţii pentru apărarea drepturilor omului spun că sunt vizaţi copiii până la 19 ani. Potrivit Departamentulului Educaţiei, citat de publicaţia The Guardian, informaţiile colectate din şcoli au ca scop îmbunătăţirea sistemului de învăţământ şi că nu vor ajunge la Ministerul de Interne, în vederea întăririi controlului imigraţiei. Unii părinţi britanici au boicotat această solicitare a şcolilor. Între timp, Londra ar putea impune limite privind angajarea de cetăţeni străini. La reuniunea conservatorilor, premierul Theresa May a anunţat că firmele ar trebui să pregătească liste cu angajaţii străini. De la Bruxelles vine un avertisment sever. Nu vom negocia nimic înainte de a primi scrisoarea de adio a guvetmnului britanic, a declarat preşedintele Comisiei Europene.

JEAN-CLAUDE JUNCKER, preşedintele Comisiei Europene: „Nu poţi sta cu un picior afară şi cu unul înăuntru. Asupra acestui punct trebuie să fim intransigenţi. Văd manevrele care se fac”.

Nu ar trebui ca sectoare întregi din industria europeană să se angajeze în discuţii secrete în camere ascunse, cu perdelele trase, cu trimişi ai guvernului britanic, mai spune preşedintele Comisiei Europene.

Iar unii analişti consideră că Londra ar înclina către un Brexit dur, după o negociere minimă cu Bruxellesul, fără prea multe concesii legate de imigraţie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*