Ultimele Știri

În jur de 15 mii de militari ruși au fost trimiși în Ucraina în ultimele 2 luni

În jur de 15.000 de militari ruşi au fost trimişi în Ucraina în ultimele două luni, dintre care câteva sute au fost ucişi în luptele din această ţară, a informat luni o Organizaţie Neguvernamentală pentru drepturile omului.

În ultimele două luni, între 10.000 şi 15.000 de militari ruşi au fost trimişi în Ucraina”, a declarat preşedinta Comitetului mamelor soldaţilor ruşi, Valentina Melnikova, citată de AFP.

„Între 7.000 şi 8.000 de militari ruşi s-ar putea afla în prezent în Ucraina”, a spus președinta Organizației Neguvernamentale, precizând că aceste estimări se bazează pe informaţii furnizate de familiile ale căror fii sau soţi au fost trimişi în luptă.

„Comandanţii militari sunt pe cale de a demara o operaţiune specială secretă”, a afirmat Melnikova, care face de asemenea parte din Consiliul Public de pe lângă Ministerul rus al Apărării.

ONG-ul tocmai a plasat de către Ministerul rus al Justiției pe lista organizaţiilor neguvernamentale ce acţionează ca „agenţi străini”, după declaraţiile directoarei acesteia privind moartea a 100 de militari ruşi în Ucraina.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*