Ultimele Știri

În Hawaii se angajează 2.000 de profesori. Salariul fabulos cu care pot fi plătiți dascălii

Departamentul local de Educaţie pune la dispoziţie aproape 2000 de locuri vacante pentru oricine doreşte să predea in insulele din inima Oceanului Pacific. 90 de mii de dolari anual. Acesta este salariul pe care un cadru didactic din Hawaii îl primeşte. Bani la care profesorii noştrii români ar putea doar să viseze.  

Departamentul de Educaţie al statului Hawaii pregăteşte aproape 1.600 de locuri libere pentru posturile de profesor. Acest lucru se datorează exploziei economice şi pensionării generaţiilor anterioare. Cu venitul nu este de glumă.

Un cadru didactic câştigă, în funcţie de experienţă şi pregătire, între 32.000 şi 90.0000 de dolari!!! Salarii inimaginabile pentru multe dintre statele lumii, cu atât mai mult pentru România. Ei bine, acum visul oricărui profesor poate deveni realitate.

Oficialii spun că recrutarea de pe continent nu este ideală. Cadrele didactice care vin pentru posturi sunt adesea plasate în şcolile din mediul rural şi se confruntă cu costuri de trai ridicate.

Departamentul de Educaţie caută profesori în domeniul matematicii şi al stiintelor, la nivel de liceu. Pentru a avea acces la unul dintre joburi sunt necesare diploma de Bacalaureat şi un curs special pentru profesori aprobat de statul Hawaii. Statul american are una dintre cele mai mari rate de rulare a cadrelor didactice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*