Ultimele Știri

‘În drum spre casă’, Vladimir Putin despre anexarea Crimeei

putin

Președintele Rusiei Vladimir Putin dezvăluie cum a avut loc anexarea Crimeei într-un documentar intitulat, ‘În drum spre casă’.

Putin explică în detaliu cum a avut loc punerea la punct a planului de realipire a Crimeei la Federația Rusă, odată cu inevitabila victorie a revoluției Euromaidan și alungarea dictatorului Ianukovici din fruntea Ucrainei.  În noaptea de 22 spre 23 februarie 2014 Vladimir Putin a întocmit împreună cu șefii serviciilor secrete ruse un plan pentru salvarea președintelui prorus Victor Ianukovici.

Victor Ianukovici reprezenta pionul Rusiei la Kiev acesta având sarcina de a bloca apropierea de Uniunea Europeană și NATO, dar și distrugerea sistemului de apărare al Ucrainei, fapt dovedit imediat după fuga acestuia din țară. 

„Am terminat la 7.00 dimineaţa. La plecare, le-am spus colegilor mei: trebuie să începem să lucrăm la întoarcerea Crimeei la Rusia”, a declarat Vladimir Putin în documentarul intitulat „În drum spre casă”.

Omuleții verzi trimiși de Vladimir Putin în Crimeea au preluat controlul asupra Parlamentului local și au încercuit unitățile armatei ucrainene. După lansarea invaziei fulger a avut loc referendumul din 16 martie pentru anexarea peninsulei și alipirea acesteia la Federația Rusă. Președintele rus a semnat pe 21 martie documentele oficiale prin care provincia ucraineană a fost anexată de către Rusia.

Mai mult Vladimir putin nu s-a mulțumit doar cu ocuparea Crimeei și omuleții verzi și-au făcut apariția în estul Ucrainei în zonele Lugansk și Donețk. Ocupația rusă din zonele Donețk și Lugansk a provocat moartea a peste 6000 de oameni și a destabilizat Ucraina pentru o perioadă lungă de timp.

Războiul hibrid de Federația Rusă este un război de ocupație și de anexarea a unor teritorii ale altor state. Primul caz de război hibrid l-am avut în Transnistria, apoi Cecenia, Georgia și acum Ucraina. Prin lansarea războiului hibrid rușii destabilizează permanent statele care se opun dictaturii de la Kremlin, mai mult le blochează tentativele de aderare la organizațiile internaționale, considerate ostile de Moscova. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*