Ultimele Știri

În Cluj-Napoca vor exista trasee turistice pentru nevăzători

Un număr de 55 de tineri nevăzători sau cu deficiențe de vedere  vor vizita miercuri 22 aprilie 2015, între orele 15:30 și 18:00 centrul istoric al Clujului.

Tinerii vor fi însoțiți pe traseu de voluntarii antrenați și formați în proiect.

“Terra Mirabilis”, proiect local realizat de Asociația Babilon Travel și finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, și-a propus crearea unui traseu turistic pentru persoane nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere, în centrul istoric al Clujului. A fost finalizat la 30 noiembrie 2014, dar este în continuare în actualitate prin efectele pe care le produce.

Beneficiarii proiectului sunt persoane nevăzători sau cei cu dizabilități de vedere, din țară și străinătate, care doresc să viziteze municipiul Cluj-Napoca și să cunoască aspectele istorice, multiculturale și multietnice ale acestuia.

În vederea realizării traseului turistic, adaptat nevoilor nevăzătorilor, proiectul Terra Mirabilis a realizat suportul material menit să documenteze acest traseu și a calificat voluntari, în număr de opt, capabili să însoțească în siguranță persoanele sau grupurile de nevăzători.

Ttraseul cuprinde cele mai reprezentative obiective turistice, monumente și lăcașuri de cult și care scoate în evidentă dimensiunea multiculturală și multietnică a orașului. Suportul material, în limbile română și engleză, este creat în formate potrivite persoanelor cu dizabilități de vedere, adică ghiduri audio și materiale tipărite cu caractere mari. De asemenea aceste materiale sunt disponibile și în format digital.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*