În ce stare se află soția și copilul lui Cristian Coman, românul mort în atentatul de la Nisa

  • Adelina Mitrache
  • 19 iulie 2016
  • Social
romani atentat nisa

Românul dispărut după masacrul de la Nisa este mort. Din păcate, speranțele rudelor și prietenilor s-au spulberat.

Ministerul român de externe a confirmat decesul lui Cristian Coman. Avea 34 de ani și venise în vacanță cu familia de ziua Franței. El, soția și băiatul lor de 8 ani asistau la focurile de artificii, când un camion condus de un tunisian a năvălit în mulțime și a secerat 84 de oameni. Copilul lui Cristian Coman și soția lui au supraviețuit și sunt internați în două spitale din Nisa, în stare gravă.

Vestea îngrozitoare a venit din partea autorităților franceze care au reușit să îl indentifice. Cristian era stabilit în Austria și venise în vacanță la Nisa, împreună cu soția și băiețelul lor de opt ani. De ziua Franței au vrut să vadă focurile de artificii. Cu jumătate de oră înainte de apariția camionului ucigaș, chiar vorbise la telefon cu familia.

Apoi nimeni nu a mai știut nimic de ei. Soacra lui Cristian a venit de urgență la Nisa să își recupereze familia. Timp de patru zile, el a fost dispărut, în timp ce soția și copilul au fost găsiți în spitale diferite.

Adrian Topliceanu, unchi: „Din păcate l-au găsit decedat, nu avem cuvinte. Vă dați seama că toți am sperat, nu se poate descrie în cuvinte. Era printre cei 16 decedați, neidentificați.”

Acasă, la Rovinari, sora, părinții și prietenii lui Cristian au sperat până în ultima clipă că este în viață.

Adrian Pătran, localnic: “Chiar că îmi pare rău, o familie nemaipomenită – sper că îi mai trăiește băiatul – el așa zicea ieri, că așteptă telefon de la cuscra sa .”

Soția lui Cristian și băiețelul sunt în stare mai bună. Între timp, ministerul afacerilor externe a menționat că, ceilalți doi români dați dispăruți de rude pe Facebook, nu se aflau în zonă în momentul atacului și nici nu figurează printre victime.

Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiei

Președintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj de condoleanțe pentru familia și apropiații românului decedat în atacul de la Nisa, afirmând că le este alături în aceste momente dificile și dând asigurări că România va continua lupta împotriva flagelului terorist cu toate instrumentele disponibile.

„Am primit cu profund regret vestea, recent confirmată de autoritățile franceze, a decesului cetățeanului român care a fost dat dispărut în urma atacului terorist de la Nisa, din cursul serii de joi. Adresez cele mai sincere condoleanțe familiei și le sunt alături în aceste momente de cumplită durere. Le doresc însănătoșire grabnică și multă putere soției și copilului celor doi, care se află internați la Nisa”, se arată în mesajul președintelui.

Iohannis spune că se află în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe și reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța, care acordă tot ajutorul și sprijinul necesare în această situație dramatică.

„Nimic nu poate alina durerea celor apropiați, așa cum nimic nu poate justifica astfel de acte teroriste abominabile”, spune șeful statului.

Klaus Iohannis reiterează hotărârea fermă a României de a continua, alături de partenerii europeni și internaționali, lupta împotriva flagelului terorist, „cu toate instrumentele și mecanismele disponibile”.

MAE: Cuplul dat dispărut la Nisa nu apare pe listele de victime; în cazul bărbatului de 40 de ani, nu am fost sesizați

„Informațiile vehiculate ieri pe mediile de socializare privind dispariția a doi cetățeni români în urma atacului de la Nisa nu se confirmă. În urma demersurilor efectuate de reprezentanții Ambasadei României la Paris rezultă că cei doi cetățeni români nu se aflau în zona respectivă la momentul producerii atacului și nu figurează în evidențele autorităților franceze printre victimele atentatului”,transmite MAE.

În ceea ce privește semnalarea din cursul zilei de luni, privind un alt cetățean român dispărut, MAE spune că se întreprind verificări, însă până în prezent nu au fost înregistrate solicitări cu privirea la situația sa în urma atacului de la Nisa. Cei doi români la care face referire MAE, care nu s-ar fi aflat în zona atacului, sunt doi tineri în vârstă de 26 de ani – Alexandru Goldan – și prietena sa, Elena, în vârstă de 31 de ani. Informațiile privind disparția lor a pornit de la o postare pe pagina de Facebook SOS Nice.

Anunțul privind disparția unui bărbat de 40 de ani au apărut tot pe această pagină, în cursul nopții de luni. Potrivit acestuia, un bărbat în vârstă de 40 de ani, pe nume Barbu Ștefan Valentin, este dat dispărut, fiind căutat la acest moment.

Pe pagina de Facebook SOS Nice au fost postate, încă de joi, imagini cu persoane care încă sunt dispărute, în urma atentatului.

Pe aceeași pagină de Facebook a apărut și anunțul privind familia de români dată dispărută la Nisa. Până acum, copilul minor și mama acestuia au fost găsiți în spitale din Nisa.

Românul în vârstă de 40 de ani este dat dispărut și căutat de apropiați în urma atacului de joi de la Nisa, potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook „SOS Nice”, el fiind a patra persoană de cetățenie română dispărută în acest moment.

Anunțul a fost postat în cursul nopții de luni. Potrivit acestuia, este căutat un bărbat în vârstă de 40 de ani, pe nume Barbu Ștefan Valentin.

Este a patra persoană dată dispărută în acest moment, după ce, tot prin pagina de Facebook SOS Nice, a fost căutată o familie, soț, soție și copil minor, femeia și copilul fiind găsiți în spitale din Nisa, însă bărbatul fiind în continuare căutat. Ulterior, tot pe aceeași pagină au apărut informații despre un alt cuplu dat dispărut.

În cazul celui mai recent cuplu, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că pâna în prezent nu au fost primite solicitări telefonice sau prin e-mail cu privire la persoanele menționate.

„Conform instrucțiunilor Celulei de Criză a MAE, Ambasada României la Paris a solicitat asistență specifică autorităților franceze competente. Verificările cu privire la aceste persoane sunt în curs”, precizează MAE într-un comunicat de presă transmis luni după-amiază.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *