Ultimele Știri

În 2016 va fi atins nivelul MAXIM de sărăcie în Rusia

rusia

Proporția oamenilor săraci în Rusia a crescut aproape de două ori în anul 2015, de la 22% la 39%, rata revenind la nivelul anului 2009.

Numărul familiilor din Rusia, care nu au suficienți bani pentru mâncare și care au fonduri suficiente pentru alimente, dar nu le ajunge pentru haine, s-a dublat în anul 2015, demonstrează datele wciom.ru.

Mai mult, în anul 2015 s-a redus numărul celor care își pot permite să cumpere produse și îmbrăcăminte, și au dificultăți în achiziționarea de aparate de uz casnic și mobilier, de la 47% la 40%.

De asemenea, s-a schimbat și evaluarea cetățenilor privind situația lor financiare. Dacă în 2005-2014 numărul familiilor care își evaluau situația financiară ca fiind „rea” și „foarte rea” a scăzut de la 32% la 16%, atunci la sfârșitul acestui an, 22% dintre ruși consideră că au o situație financiară „rea”. Doar 14% își evaluează situația financiară ca fiind una „bună” sau „foarte bună”, la fel ca și la sfârșitul anului 2014.

Potrivit informațiilor Serviciului Federal de Statistică din Rusia, în ianuarie-septembrie 2015 numărul săracilor în Rusia a ajuns la 20,3 milioane de persoane, față de 18 milioane, în aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, numărul oamenilor săraci, celor cu venituri sub nivelul de subzistență, reprezintă 14% din numărul total al populației.

Intervievați de „Kommersant”, experții estimează că în 2016 Rusia va atinge nivelul maxim de sărăcie din ultimii 11 ani. Potrivit analiștilor, în anul următor vor continua să scadă veniturile, salariile și pensiile.

Amintim că economia Rusiei a cunoscut o descreștere masivă de la introducerea sancțiunilor Occidentului, pe fondul crizei din Ucraina.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*