Ultimele Știri

Imunitatea lui Ion Diniță ar putea fi ridicată de către Camera Deputaților

Deputații vor decide azi dacă vor accepta cererea procurorilor DNA, pentru a-i ridica imunitatea și a-l aresta preventiv pe deputataul PC Ion Diniță. Acesta e acuzat de corupție în dosarul președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

Cererea procurorilor DNA a fost trimisă încă de săptămâna trecută însă nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru a aproba sau respinge cerința procurorilor. Deputații au spus, săptămâna trecută, că nu este necesară arestarea lui Ion Diniță.

Ion Diniță e acuzat de complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în dosarul lui Aristotel Căncescu. Se pare că firma deputatului Ion Diniță a folosit ca paravan pentru efectuarea unor plăți ilegale, astfel ar fi rezultat un prejudiciu de 7,6 milioane de euro.

Cercetarea în libertate a deputatului Ion Diniță este “pericol derivat din modalitatea şi împrejurările săvârşirii infracţiunilor, întinderea în timp a activităţii infracţionale, urmarea produsă (consecinţe deosebit de grave) şi calitatea publică a persoanelor implicate în activitatea infracţională cercetată în cauză, care generează un mare impact în rândul opiniei publice cu privire la modalitatea în care unele persoane, având funcţii de demnitate publică, înţeleg să îşi exercite funcţia”, spun procurorii DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*