Ultimele Știri

LIVE Video: Împuşcături între poliţiştii francezi şi atacatori! Teroriştii au fost încercuiţi

Update 18:58 – Reuters anunţă că patru ostatici au fost ucişi la magazinul evreiesc. O sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru Reuters că cel puţin 4 ostatici au fost ucişi. În magazin se aflau peste 20 de persoane.

Update 18:23 – Presa franceză anunţă că cei doi fraţi Kouachi au fost ucişi de trupele speciale franceze. Mai multe explozii şi focuri de armă s-au auzit în zona tipografiei Dammartin. Fraţii Kouachi au fost ucişi după ce au ieşit din clădire şi au tras în poliţişti.

Persoana sechestrată de cei doi terorişti se află în siguranţă.

Update 17:37 – Operațiunea antiteroristă din orașul Dammartin continuă, iar oamenii au fost sfătuiți să stea în case. Oamenii afirmă că se tem pentru viața lor și s-au baricadat în case. Ei speră ca această operațiune să se încheie cât mai rapid și vinovații să plătească pentru crimele comise.

Update 16:50 – Mai multe persoane ar fi fost eliberate printre care şi directorul magazinului unde teroristul  Amedy Koulibaly a organizat o luare de ostatici.

Update 16:31 – Ministerul de Interne francez dezminte faptul că două persoane au fost ucise. „Există doar o singură personă rănită grav”, se arată în comunicatul remis agenţiei France Press.

Update 16:05 – Piaţa Trocadero din Paris a fost evacuată

Update 15:37 – Mai multe ambulaţe s-au deplasat către localitatea Dammartin-en-Goele. Presa este ţinută la marginea oraşului, undeva la mare distanţă de tipografia unde s-ar afla fraţii Kouachi.


Update 15:21 – Două persoane au fost ucise în luarea de ostatici anunţă agenţia France Presse.

Update 15:08 – Atacatorul supermarketului evreiesc are asupra sa două automate kalaşnikov, iar unele surse din presă spun că este vorba despre teroristul care a ucis o poliţistă la Mountrouge. 

Update 14:43 – Surse oficiale anunţă un nou atac armat la Paris într-un supermarket evreiesc din nord-vestul oraşului. O persoană a fost rănită, conform primelor informaţii. “În brutăria evreiască are loc o luare de ostatici”, anunţă France-Presse.

Update 14:29 – Poliţia încearcă să stabilească o legătură telefonică cu cei doi terorişti Update 14:00 – Oamenii aflaţi în zona industrială au fost evacuaţi. Poliţia şi elicopterele militare se află în continuare în apropierea tipografiei, în timp ce trupele speciale păzesc la marginea drumului naţional, dar traficul nu a fost restricţionat.

Update 13:40 – ISIS (Statul Islamic) a revendicat atacul de la Paris. Ministrul de Interne anunţă că nu au loc negocieri şi că nu a fost luată cu asalt clădirea. 

Update 13:23 – Poliţia franceză a adus şi un tanc la tipografie. Ministrul de Interne francez va explica în cel mai scurt timp ce se întâmplă în oraşul Dammartin-en- Goele. Conform declaraţiei unui martor teroriştii au şi un lansator de rachete tip bazooka.  


a

Update 13:01 – Poliţiştii francezi negociază cu teroriştii, însă aceştia spun că vor să moară ca nişte martiri. În Dammartin, martorii spun  că poliția protejează persoanele aflate în clădiri apropiate de asediul unei tipografii. Ofițerii de la unitatea de elită GIGN -au spus oamenilor care lucrează în apropiere să rămână în interior și să ţină pornite luminile pe timpul derulării operațiunii antiteroriste.

_80156927_paris_gun_attack_v8_624map

_80155248_025332984-1

 

Update 12:33Preşedintele Holande anunţă că doar o singură persoană este ţinută ostatic. „Trebuie să facem totul pentru a ne apăra cetăţenii”, a mai adăugat acesta.

Update 12:05 – Mai multe elicoptere Puma survolează zona şi sute de mașini de poliție și vehicule blindate au ajuns la faţa locului. Oamenii au fost evacuaţi din zona unde s-ar afla teroriştii, iar privitorilor li s-a interzis accesul în zonă. Convoaie uriașe de poliție se află pe linia principala ale autostrăzii N2.

_80155243_map1

Update 12:01 – Premierul francez Manuel Valls: Suntem într-un război contra terorismului

Update 11:33 – Piste ale Aeroportului Charles de Gaulle au fost închise şi două avioane au fost redirecţionate

Update 11:29 – Parchetul din Paris: Nici o persoană nu a fost ucisă

                            – Presa anunţă un mort şi 20 de răniţi    

Update 11:27 – Ministrul de Interne din Franţa anunţă că doar o persoană este ţinută ostatic în tipografie

Update 11:20 – Poliţia a întrerupt negocierile şi a luat cu asalt depozitul 

Update 11:11 – Teroriştii au fost înconjuraţi şi negociază cu poliţia franceză. Cinci elicopterele ale poliţiei survolează zona unde s-au refugiat teroriştii într-un depozit din orașul Dammartin-en- Goele.


Au fost raportate focuri de armă în nord-estul Parisului între poliţia franceză şi cei doi terorişti. Aceştia se află într-o maşină furată şi se află pe goană cu poliţia pe urmele lor. 

Teroriştii au luat cel puțin un ostatic într-un depozit din orașul Dammartin-en- Goele, conform rapoartelor agenţiilor de presă franceze. La această oră are loc o vânătoare de oameni, deoarece atacatorii au fugit către Paris cu o maşină. Se pare că în urma schimbului de focuri o persoană a fost ucisă  şi alte douăzeci au fost rănite, conform primelor informaţii de la faţa locului.

Said Kouachi în vârstă de 34 de ani a făcut parte din Al-Qaeda yemenită.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*