Ultimele Știri

Imigrația spre Europa, finanțată de organizații neguvernamentale din SUA?

Aceasta este concluzia unui articol publicat în ziarul austriac Info Direkt, în data de 5 august 2015

Un angajat din cadrul Ministerului Apărării din Austria a prezentat pentru ziarul Info Direkt care sunt sursele de finanțare pentru transportul imigranților arabi și africani. Acesta a dezvăluit, sub protecția anonimatului, că anumite organizații din SUA alocă fonduri substanțiale pentru traficanții care aduc zilnic sute de imigranți pe continentul european, de pe coastele Libiei. Este folosit termenul de „piromani” pentru cei care se află în spatele acestei operațiuni.

„Cei care aduc refugiați în Europa cer sume exorbitante. Care pornesc de la 7.000 de euro și ajung până la 14.000 de euro, în funcție de zonele de unde se pleacă și de diversele organizații de traficanți. Dar imigranții care vor să fugă din țările lor sunt mult prea săraci pentru a da acești bani. Nu orice refugiat din Africa de Nord are 11.000 de euro în numerar. Nimeni nu se întreabă de unde provin de fapt acești bani. Organizații din SUA au creat un model de co-finanțare și contribuie substanțial la costurile cerute de traficanți. Este vorba de aceiași piromani care au aruncat Ucraina în haos, cu un an în urmă”

Angajatul a dat de înțeles că informațiile oferite s-ar baza pe un raport al serviciului de informații al armatei austriece. Înființat recent, în februarie 2015, ziarul Info Direkt se autoproclamă ca fiind o publicație 100% independentă, dorindu-se a fi o alternativă la presa mainstream. Are ca motto un citat din George Orwell: „Dacă libertatea înseamnă ceva, înseamnă dreptul de a spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.” S-a menționat în mod eronat în presa românească că acest ziar „ar fi apropiat al armatei”.

Articolul se încheie cu nota editorului, care solicită ca acuzațiile lansate de angajatul Ministerului Apărării să fie confirmate și de alte persoane: polițiști, jurnaliști de investigație sau ofițeri de intelligence. Acesta avertizează că situația actuală din Europa este îngrijorătoare, existând riscul escaladării crizei imigranților.

În stilul tendențios cu care ne-a obișnuit, publicația Napoca News titrează: „Criza refugiaţilor e de fapt o invazie musulmană organizată”, luând de bune concluziile unui site rasist, White Genocide Project: „În acest context consider că actualul val masiv de imigranţi din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu nu e consecinţa unui crize umanitare, ci un exod bine organizat şi finanţat pentru o invazie musulmană a Uniunii Europene, care va duce la schimbarea structurii entice, religioase şi politice a bătrânului continent, chiar mai înainte de anul 2050”. Nu era momentul pentru lansarea acestor speculații, demne de autorii site-ului Cocoon.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*