Ultimele Știri

Imigranții vor fi distribuiți pe bază de voluntariat în statele membre UE

Comisia Europeană dorește să instituie un sistem obligatoriu de cote de refugiaţi pe care statele membre ar urma să îi accepte în perioada următoare.

Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să îi accepte pe refugiați, pentru a ridica povara afluxului de imigranţi ilegali care se află acum pe statele din sudul Europei. 20.000 de refugiaţi din taberele din nordul Africii sau Orientul Mijlociu vor fi transferaţi în UE şi fiecare ţară trebuie să accepte un anumit număr de persoane în funcţie de populaţia ei, de PIB, de rata şomajului şi de numărul de azilanţi pe care i-a acceptat deja.

România ar urma să ia, în baza acestui plan, 657 (3,29%) din cei 20.000 de refugiaţi din centrele din afara UE şi 3,75% din totalul imigranţilor care ajung în UE şi se califică pentru azil.

Propunerea legislativă pe baza acestei agende va fi făcută publică în două săptămâni. Oficialii UE au afirmat că țările membre vor primi refugiați pe bază de voluntariat în perioada următoare.

„Pierderile tragice de vieţi din Mediterană ne-au şocat pe toţi în Europa. Cetăţenii noştri se aşteaptă ca statele membre şi instituţiile europene să acţioneze în aşa fel încât să nu mai permită ca această tragedie să continue”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Regatul Unit şi Irlanda au negociat în Tratatul de la Amsterdam să poată decide dacă iau parte la asemenea acţiuni, în vreme ce Danemarca a obţinut posibilitatea de „opt-out”, prin care a decis să nu fie vizată de legislaţie în domeniul azilului.

Ungaria şi Polonia, state care nu au prevederi negociate în tratatele europene, şi-au exprimat deja opoziţia faţă de sistemul de cote. Mai mult, Ungaria a făcut demersurile contruirii unui zid de securitate la granița cu Serbia tocmai pentru a împiedica pătrunderea imigraţilor pe teritoriul ungar. Acest fapt a fost criticat dur de către Comisia Europeană.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Imigranții vor fi distribuiți pe bază de voluntariat în statele membre UE

  1. ce vrea CE sa islaminizeze Europa???? cei care vor sa imparta imigranti in tarile europene,sa-i pastreze pe toti !!! De cand cineva imi impune mie, cine sa intre in casa mea???mari jigodii…..

  2. Angela Angy // 27 iunie 2015 at 15:18 // Răspunde

    UE sa se spele cu ei pe cap,pe noi cetateni tarii ne intreaba careva da ca suntem de acord cu asa ceva.UE face ce vrea in tara mea.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*