Ultimele Știri

VIDEO: Imigranți primiți în Finlanda cu pietre și artificii. Un protestatar purta ţinuta Ku Klux Klan

autobuz imigranti finlanda

În districtul Hennala, grupul de refugiați aduși să fie cazați într-o fost cazarmă la Lahti, a fost întâmpinat de protestatari cu pietre și artificii, iar un bărbat a venit îmbrăcat în ţinuta mişcării rasiste Ku Klux Klan (KKK). Incidentele au fost prezentate de Guvern ca fiind izolate, relatează postul Yle online.

Aproximativ 30-40 de persoane au protestat faţă de aducerea azilanţilor la fosta cazarmă transformată în pripă în centru de primire.

Demonstranţii au aruncat cu artificii în autobuzul cu care au fost aduşi joi seara, la Lahti, o primă serie de solicitanţi de azil.

În autobuz se aflau 49 de persoane, majoritatea refugiaţi din calea războiului din Irak. Printre ele se aflau copii şi bebluşi, potrivit unui reporter Yle aflat la faţa locului.

Şefa Poliţiei din Lahti Esa Mäkelä a confirmat numărul demonstranţilor şi a anunţat că doi dintre ei au fost amendaţi pentru că au aruncat cu artificii.

 

Personalul din cadrul Crucii Roşii finlandeze, care i-a preluat pe azilanţi şi i-a condus în centrul de primire, a fost atacat cu pietre.

Potrivit corespondentului Yle, incidentele din districtul Hennala au început cu aproximativ o jumătate de oră înainte de sosirea primului autobuz, când protestatarii au aruncat cu pietre în lucrători ai Crucii Roşii care le duceau cafea paznicilor postaţi la intrarea în fosta cazarmă.

 Vineri dimineaţa, alte trei autobuze au sosit la Lahti, unde au sosit aproximativ 250 de persoane.

Potrivit altui jurnalist Yle, din grupul de protestatari făceau parte în principal tineri, inclusiv bărbatul în ţinuta KKK. Aceeaşi sursă a notat că oficialii nu au intervenit în vreun fel.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*