Ultimele Știri

Imaginile dezastrului din Nepal – 42 de morți și peste 1000 de răniți până la această oră

cutremur nepal

Cel puțin 42 de persoane și-au pierdut viața și peste 1.000 au fost rănite în urma cutremurului de 7,3 grade pe Richter care a lovit în această dimineață Nepalul. Clădirile pe o rază de  48 de km față de zona epicentrului au fost aproape aplatizate, anunță ministrul de Interne din Nepal.  

Acest cutremur puternic vine la mai puțin de trei săptămâni după ce micuțul stat asiatic a fost devastat de un cutremur de 7,8 magnitudine, care a ucis cel puțin 8.000 de persoane și a rănit mai mult de 17,800. US Geological Survey a actualizat marți la prânz de la 7.1 la 7.3 magnitudine. Acesta a fost urmat de două replici puternice cu magnitudini de 6,3 si 5,6. Ministrul de Interne Laxmi Dhakal a declarat că cel puțin 42 de persoane au fost ucise și 1117 au fost rănite în Nepal.

El se așteaptă ca numărul morților să crească aproape sigur, iar agențiile de salvare și prim ajutor fac eforturi pentru a obține rapoarte din afara capitalei Kathmandu. Patru persoane au murit și mai multe clădiri, inclusiv un bloc de birouri cu sase etaje, s-a prăbușit în Chautara, Sindhupalchok, aproximativ 48 de km de epicentru. Crucea Roșie din Norvegia, cu baza la un spital cu 60 de paturi în oraș, a declarat că au fost „mulți răniți, dar și mulți morți”.

 Rose Foley ofițer de comunicații la UNICEF a declarat următoarele:

 – Scopul nostru este salvarea copiilor și deja după primul cutremur din 25 aprilie, 1,7 milioane de copii au nevoie urgentă de ajutor umanitar în Nepal. Ei au nevoie de apă curată, adăposturi, instalații sanitare, iar obiectivul nostru este salvarea lor indiferent de sacrificii.

În India au fost raportate două pierderi de vieți omenești, iar mai multe clădiri au fost distruse.

A woman is rushed to a hospital after she fainted following an earthquake in Siliguri

Local residents evacuate from a shop during an earthquake in central Kathmandu

Local residents comfort each others during an earthquake in central Kathmandu

Nepalese military personnel stands on a collapsed building after earthquake in centre of Kathmandu

A man speaks on his mobile phone after an earthquake in central Kathmandu

Local residents evacuate onto a street minutes after an earthquake in central Kathmandu

Nepalese military personnel and International rescue check on a collapsed building after earthquake in centre of Kathmandu

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*