Ultimele Știri

Imagini cu jandarmii implicați în incidentul de la Pungești

Cu ocazia zilei de 1 mai, militanți împotriva fracturării hidraulice la gazele de șist au organizat un eveniment cultural unde au participat localnicii din Pungești, activiști și ziariști din Austria, Argentina și Franța. Petrecerea câmpenească organizată de Mișcarea de Rezistență Pungești pe 1 mai nu s-a soldat cu niciun fel de incidente. Cetățeni din toată țara au venit  la Pungești de 1 mai, fiind solidari cu  problema  localnicilor. Din discuțiile avute cu un sătean,  acesta spune că se teme de prezența jandarmilor în localitate.  Săteanul declară:

-„Jandarmii sau poliția patrulează prin localitate din 15 în 15 minute, aștia îi apără hoți, ne-au terorizat. După ce ne-au bătut în tabără pe 2 decembrie, ne filmau din fața curții și când mergeam la toaletă”

Camioanele care transportă diferite utilaje și produse pentru compania Chevron sunt însoțite de dube ale jandarmerie. În apropierea perimetrului Chevron există două puncte de control între localitatea Pungești și Armășoaia, „granița Chevron”cum îi spun sătenii, unde sunt verificate documentele de identitate, în special cetățenilor care sunt cunoscuți ca protestari.  Pe 2 mai un grup de copii și un adult au mers în apropierea gardului ce înconjoară perimetrul Chevron. Jandarmii care patrulau în zonă l-au imobilizat pe adult și l-au prins pe fiul acestuia care încerca să tragă de tatăl său. Copilul a fost lovit cu palma peste față și a suferit o entorsă la mâna dreaptă „de către jandarmul cu mustață” conform declarației acestuia.

 

Copilul a reușit să scape din mâinile jandarmilor și ia anunțat pe oamenii din tabăra de rezistență  împreună cu restul grupului de copii. Membrii mișcării de rezistență împreună cu militanți și localnici au mers la punctul de control al jandarmerie pentru a cere explicații pentru cele întâmplate și au cerut eliberarea localnicului reținut.  Localnicul reținut a fost eliberat după ce i-au fost verificate datele de identitate. Numele său este Ichim Ion, acesta  a declarat că baiatul său a fost lovit de jandarmi, ne-a arătat și  vânătăile de pe mână sa dreptă. Ichim Ion împreună cu fiul său au fost duși de un echipaj SMURD la Vaslui.  Minorul a suferit o entorsă la mâna dreaptă, iar tatăl copilul a declarat că va scoate certificate medico-legale și va face plângere împotriva jandarmilor vinovați.  „Nu poate fi vorba de niciun fel de violenţă sau altă atitudine faţă de copii”, a declarat  Marius Ţăranu, ofiţer relaţii publice, Jandarmeria Bacău.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*