Ultimele Știri

Iliescu iese la atac după ce a fost pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității

ion iliescu

Ion Iliescu este foarte supărat pe jurnaliști deoarece ar prezenta în mod abuziv materiale de arhivă cu declarațiile și evenimentele din 13-15 iunie 1990. În cauză, fostul președinte al României, a postat pe blogul său un comunicat de presă prin carea atrage atenția jurnaliștilor.

”Doresc să fac câteva precizări legate de aparițiile mele în spațiul public, în ultimele zile:
 
1. Nu am acordat niciun interviu, niciunui jurnal și niciunei televiziuni, în ultima vreme. Ce au prezentat-sau vor să prezinte-televiziunile de știri, sau televiziunea  publică, sunt materiale de arhivă. Ca urmare ele pot fi prezentate doar abuziv drept răspunsul meu la reluarea cercetărilor într-un dosar ce privește evenimente din urmă cu 26 de ani. Oricum poziția mea față de acele evenimente  nu s-a schimbat în acest timp, ea este publică, și bazată pe fapte concrete, nu pe fanteziile unora sau altora. 
 
2. Aș dori ca, atunci când astfel de materiale sunt reluate, respectivele instituții de presă să facă precizările de rigoare în legătură cu momentul, și contextul, în care s-au realizat acele înregistrări, sau emisiuni în direct, pentru corecta informare a publicului.
 
3. Nu consider sănătos, nici pentru actul de justiție, nici pentru viața politică, transformarea lor în spectacol mediatic. Ca urmare nu am intenția să fiu actor în acest spectacol. Mă voi exprima public pe marginea unor subiecte doar atunci când voi crede că acest lucru se impune, și o voi face fără a privilegia o instituție de presă sau alta.” – notează Ion Iliescu pe blogul său.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*