Ultimele Știri

IGSU: Doar şcolile construite după 1998 sau cele la care se fac lucrări au nevoie de autorizaţie PSI

IGSU precizează că doar clădirile construite după 1998 sau cele la care se fac diverse lucrări trebuie să aibă autorizaţii, după ce foartre puține școli din România au declarat că deţin autorizaţie de securitate la incendii, conform Mediafax.

După ce Sorin Cîmpeanu declara că doar aproape 2.000 de şcoli din România, reprezentând 7 la sută din numărul total, au autorizaţie de la pompieri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a făcut, joi, precizări privind şcolile care necesită avize sau autorizaţii pentru prevenirea şi stingerea incendiilor.

Conform sursei citate, în legislaţia naţională, şcolile au fost introduse, „în mod explicit, în categoriile de construcţii, instalaţii tehnologice şi alte amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind prevenirea şi stingerea incendiilor, odată cu intrarea în vigoare a HG. Nr.571/1998 pentru aprobarea categoriilor de construcţii, instalaţii tehnologice şi alte amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării, în prezent abrogată”. Ulterior, în anul 2006, au fost făcute noi reglementări în acest sens.

”În prezent, obligativitatea obţinerii avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu este aplicabilă construcţiilor cu destinaţia de învăţământ noi sau celor existente la care s-au efectuat lucrări de dezvoltare, modernizare sau schimbare a destinaţiei, şi pentru care, la data când au fost date în exploatare, legislaţia prevedea această obligaţie”, precizează reprezentanţii IGSU.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*