Igor Dodon: Vom bloca intrările în Capitală, nu vom permite soldaților NATO să-și aducă tancurile în PMAN

Pro-rusul Igor Dodon își arată servilismul față de Moscova prin tot felul de tentative de a bloca cursul european al Republicii Moldova și apropierea sa de Alianța Nord-Atalntică.

Liderul PSRM a menționat că în pofida faptului că deputații și activiștii PSRM au încercat să blocheze intrarea în țară a trupelor militare NATO prin punctul vamal Sculeni, Ministerul de Interne a devenit un complice la ocuparea Republicii Moldova de către trupele militare străine și la încălcarea principiului Constituțional al neutralității țării, care a deblocat drumul pentru intrarea militarilor NATO și a tancurilor americane pe teritoriul RM.

dodon_socialistii_noi

Igor Dodon

Astfel, liderul socialiștilor subliniază necesitatea de a face tot posibilul pentru a preveni intrarea tehnicii militare NATO în Piața Marii Adunări Naționale pe data de 9 mai.

„Socialiștii vor bloca toate intrările din capitală pentru a încurca aceste planuri. Îndemn toate forțele politice și sociale sănătoase din RM, să se unească pentru a apăra suveranitatea și neutralitatea Moldovei. Noi nu vom permite soldaților NATO să-și aducă tancurile lor în oraș, și să le plaseze în Piața Marii Adunări Naționale de 9 mai care este o zi sfîntă pentru noi – Ziua Victoriei!”, conchide Igor Dodon.

Peste 100 de maşini şi unităţi de tehnică militară din Statele Unite ale Americii au ajuns, în această dimineaţă, pe teritoriul Moldovei.

Aplicaţiile, la care vor participa 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale, au ca scop instruirea comună a subunităţilor de geniu şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate, informează Ministerul Apărării de la Chişinău.

Scenariul exerciţiului prevede instruirea contingentelor Armatei Naţionale şi SUA la executarea cercetării de geniu, lucrărilor de fortificaţie, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere, de supravieţuire, cu asigurare logistică în condiţii de câmp, cu acordarea ajutorului medical şi evacuarea răniţilor. Americanii au fost până pe 2 mai în ţară nostră, fiind găzduiţi de Brigada 15 Mecanizată “Podu Înalt”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *