Ultimele Știri

Igiena mintală și impactul ei asupra profesiei

Igiena mentală este un aspect pe care ar trebui să îl luăm serios în seamă. Ea este precum  igiena corporală, care ține de spălarea dinților, a părului sau de curățarea corpului, lucruri care te fac să deții un corp sănătos. În același mod, și păstrarea unui psihic curat de face să deții o stare pozitivă care are urmări asupra corpului și minții tale.

Conform lui Edward G. Brown, autorul unei cărți care vorbește despre coceptul de igiena mentală, pentru a te ocupa de aceasta, ai nevoie de mai multe sfaturi.

În primul rând trebuie să fii mereu o fire pozitivă. Trebuie să te încurajezi singur, prin a spune ”Eu pot face asta”, indiferent de circumstanțe.

De asemenenea, acesta spune că este mai benefic pentru minte să ne gândim la lucrurile pe care le putem controla, și nu să ne ocupăm timpul cu lucruri asupra cărora nu avem control, cum ar fi căldura exagerată a verii sau felul cum ceilalți oameni se comportă. Este mult mai bine să ne ocupăm mintea cu lucruri care ne fac placere și nu să ne frământăm datorită unor lucruri pe care nu le putem influența.

Acceptarea lucrurilor pe care nu le putem schimba, este altfel spus, o acceptare constructivă.

Un alt sfat dat de acesta este ca în cursul unor proiecte greu de dus la bun sfârșit, să ne rezervăm câteva minute în care să ne vizualizăm imaginar pe noi înșine, ca ajungând acolo unde ne dorim, trecând peste toate piedicile.

Precum un computer este programat pentru a face anumite lucruri, așa și mintea noastră poate fi programată să acționeze într-un fel. De aceea, este benefic să ne antrenăm mintea pentru a gândi pozitiv în orice situație.

Începând cu aceste sfaturi, ne putem menține igiena mentală. Pentru o informare detaliată,vă recomandăm un studio asupra cărții lui Edward G. Brown, „The Time Bandit Solution: Recovering Stolen Time You Never Knew You Had” , unde este prezentat în detaliu conceptul de igienă mentală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*