Ieşirea Marii Britanii din UE ar genera efecte economice „semnificative” pe plan global. Cine lansează acest avertisment

  • Adelina Mitrache
  • 6 iunie 2016
  • Externe
brexit uniunea europeana

Eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar genera „repercusiuni economice semnificative” atât pentru Londra, cât şi pe plan internaţional, avertizează Janet Yellen, preşedintele Rezervelor Federale din Statele Unite.

Janet Yellen

„Un vot al cetăţenilor în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE ar putea genera repercusiuni economice semnificative”, a declarat Janet Yellen luni după-amiază, potrivit site-ului agenţiei Bloomberg.

Janet Yellen a făcut aceste afirmaţii într-un discurs în care a prezentat perspectivele economice în Statele Unite şi la nivel mondial.

Preşedintele Rezervelor Federale din SUA a atras atenţia că situaţia economică globală este afectată de scăderea ritmului creşterii economice a Chinei, dar şi de referendumul organizat de Marea Britanie pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană.

Conform unor sondaje efectuate de institutele ICM şi YouGov, grupul politic favorabil ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană are un avans de 4-5 puncte procentuale faţă de susţinătorii rămânerii ţării în comunitatea europeană. În acest context, valoarea lirei sterline a scăzut luni la cea mai mic nivel din ultimele trei săptămâni comparativ cu dolarul.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *